FFC 29 Kickboxing: Petje savladao Danenberga postavši dvostruki FFC prvak, Brestovac izdominirao Poturka

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 22.04.2017 22:17h Autor:

FFC 29: Samo Petje i Eyevan Danenberg

FFC 29 donio je spektakularan meč dva prvaka promocije, gdje je na kraju slavio Samo Petje, postavši prvak u dvije različite kategorije. Mladen Brestovac impresionirao je protiv Dževada Poturka, dok su još pobjede upisali Donegi Abena, Aleksander Stankov, Toni Mikelić i Mensur Murić.

Jedan od najkvalitetnijih FFC mečeva do sada odradili su Petje i Danenberg, a Slovenac je došao do onoga u što nije vjerovalo puno ljudi. Savladao je uvjerljivog prvaka više kategorije te je tako postao FFC verzija Conora McGregora, prvak u dvije različite težinske kategorije.

Kratak pregled svih mečeva današnjeg programa možete pročitati ispod ovog odlomka.

Samo Petje  def. Eyevan Danenberg – jednoglasna sudačka odluka

Vrlo nervozna bila je prva runda meča, a Samo Petje je pokazao veliku hrabrost i želju da pokaže kako se može boriti protiv prvaka više kategorije. Napadao je bez ikakvog respekta, dok se Danenberg borio svojim poznatim stilom. Čekao je, većinom vrlo dobro blokirao te tražio priliku svojim tehnički fenomenalnim kombinacijama. Petje je imao vidljiv problem visine, gdje nije mogao dobro doći do glave Nizozemca, no niti Danenberg nije uspješno koristio svoju prednost u duljini ekstremiteta, upravo zbog jako dobrog i dinamičnog kretanja Slovenca.

Druga runda nastavlja se slično kao i prve tri minute, Petje još uvijek nije stajao, čime bi Danenbergu dozvolio ozbiljnije napade, no bilo je tu nekoliko kirurški preciznih udaraca velter prvaka. Na kraju runde dolazi do međusobne kanonade, ali baš kada se trebalo dodatno rasplamsati, došao je znak za kraj runde.

Prvih pola minute treće runde donose novi napad Petjea te se činilo kako je Danenberg u opasnosti nakon dva krošea. Ipak, izvukao se, a nakon toga i shvatio kako je vrijeme da pokaže nešto više ukoliko želi zadržati titulu prvaka. Počeo se i on kretati prema naprijed, što se jako svidjelo Petjeu, koji se cijeli meč borio kao da nema što izgubiti. Uz neprestanu akciju do kraja, oglasio se gong za kraj treće runde.

Iako su mnogi očekivali kako će doći do četvrte runde, suci su smatrali da je Samo Petje napravio dovoljno da bi postao prvi dvostruki FFC prvak. Sloveneac je iznenadio kickboxing svijet te je uzeo naslov prvaka u velter kategoriji.

Mladen Brestovac def. Dževad Poturak – jednoglasna sudačka odluka

Brestovac je za meč protiv podosta nižeg Poturka odabrao taktiku kontroliranja meča udarcima nogama. Poturak je to dobro blokirao kroz prvu rundu, no dojam je kako je Brestovac na taj način sve više uništao taj obrambeni štit svog protivnika. Poturak u prve tri minute nije uspio pokazati gotovo ništa, vjerojatno čekajući priliku, no ona nije došla.

Slično se nastavilo i u drugoj rundi, a jedina je razlika što je u ove tri minute Poturak uspio pronaći prostor za jedan aperkat, koji je ostavio dojam uzdrmanog Brestovca. Mladen je i dalje nastavio sjajno raditi nogama, bez potrebe korištenja boksa, budući da Poturak nije uspio skratiti distancu gotovo niti u jednom trenutku.

BH Machine se nastavio hrabro boriti, no Brestovac se pokazao kao predobar tehničar za iskusnog i borbenog Sarajliju. Poturak je do samog kraja pokušavao, no nije došao u priliku i Brestovac dolazi do još jedne uvjerljive FFC pobjede.

Donegi Abena vs. Fabien Fouquet – tehnički nokaut, 1. runda

Još jedna sjajna predstava Donegia Abene, 19-godišnjeg Nizozemca, no ostaje dojam kako je njegov francuski protivnik u ovaj meč ušao s već ozlijeđenim rebrom. Taj se dojam dobiva iz toga što je do prvog brojanja došlo nakon ne baš jakog udarca u tijelo. Abena je to prepoznao i do kraja runde nastavio napadati isto mjesto te je to dovelo do trećeg brojanja, pola minute prije kraja runde. Drugi je ovo nastup Abene u FFC-u i po drugi puta pobjeda nokautom u prvoj rundi.

Aleksander Stankov  def. Rene Wimmer – nokaut, 3. runda

Vrlo aktivan meč u kojem je Wimmer još jednom potvrdio koliko je čvrst borac i zašto se krajem prošle godine borio za FFC titulu. No, ovog puta je naišao na boljeg borca. Wimmer i Aleksander Stankov odradili su meč za publiku, gdje je domaći borac otvorio bolje, no kako je meč prolazio, tako je Wimmer sve bolje kontrolirao ritam. Nakonizjednačene prve runde, Wimmer dominira prvu polovicu drugu, no onda Stankov vraća snagu i s nekoliko kombinacija marljivo skuplja vrijedne bodove, čime suce dovodi na dosta težak zadatak bodovanja.

U treću rundu obojica kreću žestoko i traži se udarac koji će završiti meč. A on je došao nakon samo pola minute. Stankov je dočekao priliku za kružni udarac koji odsjeda točno na jetri Renea Wimmera. Austrijanac je pokušao ustati, ali bol je bila prevelika i odlični Slovenac došao je do svoje prve FFC pobjede.

Toni Mikelić  def. Labinot Zekaj – jednoglasna sudačka odluka

Vrlo dobra bila je prva runda ovog meča, koji je Mikelić otvorio startnom agresijom, da bi se prolaskom vremena Zekaj sve više opuštao i pogađao. Posebno su dobro izgledali low kickovi Albanca, ali dobar početak Mikelića nije stavio suce na lak posao oko bodovanja runde. Slična situacija bila je i u drugoj rundi, gdje je Mikelić bolje radio boksački, dok je Zekaj odlično kombinirao nožne tehnike.

Posljednja runda donosi sjajnog Mikelića, koji je impresionirao raznim tehnikama, posebno sjajnim kružnim udarcem te odmah i “backfistom” nakon toga. Mikulić je također izgledao jako svježe, a 15 sekundi prije kraja pogađa udarac vrijedan pobjede. Kružnim udarcem nogom je Zekaja pogodio u stomak, izbivši mu zrak, što je dovelo do brojanja. Tako su mislili i suci, koji su Mikeliću dali pobjedu jednoglasnom odlukom.

Mensur Murić def.  Ivan Šakić – jednoglasna sudačka odluka

Odlična predstava Mensura Murića od samog početka meča. Fenomenalne kombinacije prednjeg direkta i low kickova neprestano su radile štetu Šakiću, koji jednostavno nije imao odgovora. Pred kraj druge minute meča Murić mijenja izbor svojih udaraca i desnim swingom šalje Šakića na pod, no ovaj se ipak ustaje nakon brojanja. Do kraja runde Murić nastavlja napadati, ali bez novog preciznog udarca.

Druga runda je dokaz kako je 20-godišnji Murić u Tivoli došao impresionirati. Nevjerojatno jake i raznolike udarce je Šakić izdržao, ali Crnogorac nije odlučio stati dok ne završi meč prekidom. Taj prekid ipak nije došao u drugoj rundi, jer je Šakić uspješno izbjegavao napade, a one udarce koji su ga pogodili je uspio apsorbirati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI