FFC 26: Nakon neugodne ozljede Tomislav Čikotić se vraća još jači

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.09.2016 15:18h Autor:

Tomislav Čikotić Photo: FFC

Na FFC 26 priredbi u Lizu ovog petka novi će nastup upisati Tomislav Čikotić, sudionik nekih od najuzbudljivijih borbi u povijesti ugledne hrvatske promocije. U svom šestom nastupu pod krovom Final Fight Championshipa kickboxing teškaš iz splitskog Amena obračunat će se s Enverom Šljivarom.

“Pripreme su prošle dobro. Naporno sam trenirao, dobro se osjećam i jedva čekam meč”, rekao je Čikotić u razgovoru za Fight Site.

Čikotića 23. rujna u Tips Areni čeka nimalo jednostavan zadatak. Bosanskohercegovački borac sa švicarskom putovnicom, Enver Šljivar, trenutno je jedan od najboljih europskih kicboxera što je opravdao osvajanjem WKU svjetskog naslova, a 2015. je izabran i za švicarskog sportaša godine.

“Svaki protivnik je sam po sebi novi izazov, isti slučaj je i sa Šljivarom. Ja ne biram s kim ću se boriti već samo idem dalje.”

Nad protivnikom će imati prednost u visini od 15 centimetara. Podatak je to koji Škjivara ne zabrinjava, a ni sam Čikotić ne vjeruje da će on biti od velike važnosti.

“Mislim da ta razlika u visini ni neće igrati neku ulogu. Ja idem po pobjedu i kao i uvijek, borbu ću pokušati što prije privesti kraju.”

U FFC-ov ring Čikotić je posljednji put kročio na FFC 22 priredbi u veljači. Tada se u grčkoj prijestolnici Ateni trebao obračunati s Mariusom Munteanuom, no na dan održavanja priredbe Rumunj je otkazao meč, a zamijenio ga je sunarodnjak Sebastian Cozmanca koji je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

“U Grčkoj sam izgubio zbog niza različitih okolnosti. Jedna od njih je i ta da sam se borio pod infekcijom dišnih puteva, ali ne osvrćem se na prošlost.”

Novu pobjedu i priliku da se iskupi za poraz u Ateni trebao je odraditi već idući mjesec na FFC 23 priredbi u Beču, međutim, ozljeda noge odgodila je njegov povratak…

“Imao sam neugodnu ozljedu koju sam zaradio na treningu. Definitivno me usporila, ali to je sve dio sporta i vraćam se još jači.”

Nakon što je sanirao ozljedu priliku da se vrati u ring konačno je dobio u srpnju kada je nastupio u glavnoj borbi večeri Svpetrvs Fight Night 4 priredbe na Braču i Mađara Janosa Koczfana porazio prekidom u prvoj rundi.

“Bio je to moj jedini meč nakon Atene i bio dobar osjećaj ostvariti prekid i vratiti se na pobjedničke staze.”

Sada će nakon pola godine izbivanja iz FFC-ovog ringa tražiti novu pobjedu i pokušati dokazati da je neizostavni član FFC-ovog rostera.

“Svaka FFC priredba je interesantna, a ja ću se pobrinuti da napravim šou.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI