FFC 26 MMA: Filip Pejić i Darko Stošić postali novi FFC prvaci

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.09.2016 23:02h Autor:

Filip Pejić i Darko Stošić

FFC od danas ima dva nova MMA prvaka, a to su Filip Pejić u perolakoj kategoriji i Darko Stošić u teškoj kategoriji. Pejić je prekidom u trećoj rundi savladao Ahmeda Vilu, dok je Stošić odlukom sudaca preuzeo pojas od dosadašnjeg prvaka, Diona Staringa.

Vrhunske MMA borbe donio je ovaj event u Linzu, a dugo će se slaviti kod Filipa Pejića i Darka Stošića, novih FFC prvaka u mješovitoj borbi. Posebno je impresivna bila pobjeda Pejića, koji je preokrenuo borbu u svoju korist, dok je Stošić slavio odlukom u vrlo neizvjesnom meču.

Ivica Trušček ipak nije imao odgovor na višeg i snažnijeg protivnika, dok je Marko Burušić bio za nijanse slabiji od Arbi Mezhidova. Pobjedu u prvoj borbi je upisao Ahmed Abdulkadirov, a nesvakidašnja situacija obilježila je borbu Aleksandra Ilića i Floriana Harringera. Naime, Harringer se odlučio povući iz MMA-a tik prije nego je trebao krenuti prema ringu.

Ispod teksta pročitajte kratke izvještaje svih borbi.

Ahmed Abdulkadirov def. Vasilis Karavasilis – tehnički nokaut (1. runda, 3:46)

Jako dobar nastup Ahmeda Abdulkadirova, koji je pred svojom publikom došao do pobjede prekidom protiv Vasilisa Karavasilisa iz Grčke. Od prve je minute Ahmed pokazao kvalitetu i nije dozvolio svom protivniku da dočeka drugu rundu. Vrijedna pobjeda za ovog talentiranog borca.

Abdulkadirov se prezentirao kao kompletan borac, a prvo je prezentirao hrvanje. Tako prvo rušenje dolazi krajem prve minute i Ahmed je u gornjoj poziciji gdje oko pola minute pokušava nešto napraviti, no Vasilis jako dobro reagira te se ustaje. Sredinom runde novo rušenje, ali opet su brzo na nogama. Ipak, onda dolazi promjena taktike i nakon tri i pol minute Vasilis prima težak udarac u bradu, a nakon još nekoliko serija je borba prekinuta.

Arbi Mezhidov def. Marko Burušić – podijeljena odluka sudaca

Vrlo zanimljivu, ali i vrlo tešku borbu za presuditi odradila su ova dva borca, što na kraju svjedoći i podijeljena odluka sudaca, koji su pobjedu donijeli Mezhidovu. Niti jedan borac nije uspio osigurati veću prednost ni u jednom dijelu ili aspektu borbe, no prema dva suca je ipak više napravio pobjednik ove borbe.

Prva runda otvorena ja na način koji bi više trebao odgovarati Burušiću, odnosno u borbi na nogama, no zagrebački borac nije uspio doći do značajnije prednosti. Njegov protivnik je odgovarao, no vidjelo se kako želi preseliti borbu u parter. Arbi tako napokon dolazi do rušenje u zadnjoj minuti runde, no gard Burušića je vrlo dobar i on ne prima preveliku štetu.

Druga runda donosi sličnu akciju kao i prethodna, gdje Burušić kontrolira distancu gotovo cijelu rundu, a i kad je dolazilo do klinča, ne bi dozvoljavao nikakvu priliku za rušenje. No, ponovno nije bilo izrazitije štete kod ijednog borca te je ostao dojam da je borba i dalje vrlo izjednačena.

Treća runda iznenađujuće donosi viši tempo, ali ponovno je bilo dobrih udaraca s obje strane. Burušić je bio onaj koji je napadao, no Arbi se prezentirao kao vrlo dobar kontraš. Burušić dolazi do rušenja i polugarda dvije minute prije kraja borbe, no niti on iz te pozicije nije uspio napraviti štetu.

Aleksandar Ilić def. Florian Harringer – verbalna predaja bez borbe

Borba Ilića i Harringera nije održana, budući da je Harringer, dok je u svlačionici čekao svoje vrijeme za borbu, odlučio kako se neće boriti.

Abusupiyan Magomedov def. Ivica Trušček – prisiljavanje na predaju | gušenje (2. runda, 4:50)

Ivica Trušček je hrabro otvorio borbu protiv krupnijeg protivnika te je pokušavao pronaći njegovu bradu. Ipak, Magomedov se tu jako dobro branio, usput pokušavajući iskoristiti svoju fizičku prednost. To mu je uspjelo sredinom runde, kad je middle kickom nanio Truščeku štetu, koja je uzrokovala obrambeni mod hrvatskog borca, a malo nakon toga je uslijedilo rušenje. Ipak, Ivica jako dobro brani pokušaje gušenja te se odlazi na odmor između rundi.

U drugoj rundi Trušček izgleda vrlo umoran, vjerojatno nenaviknut boriti se na tako velikoj tjelesnoj težini. Većinu vremena se ipak kvalitetno branio, no bez pravog ofenzivnog odgovora. Dvije minute prije kraja runde završava na podu u kutu ringa, no Magomedov ponovno ne radi veliku štetu i sudac Waterman posljednju minutu runde borbu vraća na noge. Ivica je tu napao i dobro pogodio desnim krošeom, no automatski i primio jaku kontru, nakon koje Magomedov odvodi borbu na pod i na samom kraju runde dolazi do pobjede gušenjem.

Filip Pejić def. Ahmed Vila – tehnički nokaut (3. runda, 3:40) – borba za titulu

FFC je dobio svog drugog prvaka perolake kategorije, nakon što je pojas ostavio Antun Račić, a to je Filip “Nitro” Pejić, koji je prekidom u trećoj rundi savladao Ahmeda Vilu. Novi prvak je lošije startao u ovu borbu, ali kako je vrijeme prolazilo sve ju je više kontrolirao i na kraju slavio.

Prva runda pripala je sarajevskom borcu sa švedskom adresom, koji se jako dobro kretao, a kroz rundu došao i do dva rušenja. Pejić je izgledao kao da nema pravi odgovor na taktiku iz Allstarts dvorane i ostao je gotovo bez ijednog pogođenog ozbiljnog udarca. No, nešto se dogodilo u pauzi između dvije runde.

Drugih pet minuta Pejić pronalazi svoj ritam i borbu na distanci koja mu u potpunosti odgovara. S nje pogađa vrlo dobro udarce, a ujedno i kvalitetno eskivira te ne dozvoljava da se dogodi ono što ga je koštalo prve runde. Sredinom prve runde jedan je kroše prizemljio Vilu, ali ipak se brzo ustao. No, Pejić je preuzeo kontrolu nad borbom. Posebno impresivno je izgledala Pejića obrana od rušenja, odnosno održavanje balansa pri pokušaju “single leg” rušenja krajem runde.

Na početku treće runde još jedno Pejićevo kvalitetno držanje balansa pri pokušaju rušenja, a nakon toga borba u potpunosti odlazi na stranu momka iz Dubrave. Vila je izgledao moralno slomljeno te nije imao nikakvo rješenje za sad već vrlo razigranog Pejića. Odluka je došla minutu i pol prije kraja. Lakat u klinču bio je ono što je pokrenulo sve, Vila je pao i Pejić tu koristi priliku. Dolazi na njega i kreće nemilosrdni ground n’ pound sve do završetka borbe.

Darko Stošić def. Dion Staring – većinska odluka sudaca – borba za titulu

Darko Stošić postao je novi FFC prvak nakon vjerojatno najbolje teškaške borbe u dosadašnjoj povijesti ove promocije, no ujedno i jedne od najboljih FFC MMA borbi uopće. Publika u Linzu mogla je uživati u 15 minuta neprestane akcije, a srpski borac će sada imati priliku uživati u pojasu teškaškog prvaka.

Prva runda je možda upravo ona koja je odlučila ovu borbu. Staring je ušao podosta defenzivno i opreznije, vjerojatno čekajući da se Stošić potroši i umori, kao što je bio slučaj u nekim njegovim ranijim borbama. I to je rezultiralo teškim udarcima koje je prvak primio, bez gotovo ikakve prave kontre u drugom smjeru.

Staring se ipak probudio u drugih pet minuta, no veliko iznenađenje bilo je rušenje, koja je Stošić upisao nakon otprilike minutu i pol. Ipak, brzo se ustaju, a Dion onda preuzima kontrolu gotovo do kraja runde. Stošić je većinom bio na konopcima, no i on je pogodio nekoliko kvalitetnih udaraca iz kontre.

Treća runda zapravo je ponudila najviše akcije, a Stošić ponovno upisuje rušenje nakon minutu i pol. Neko vrijeme radi na podu, no onda Staring nalazi priliku i okreće situaciju u svoju korist, nakon čega slijedi dvije minute kombinacije pokušaja dolaska do pozicije za gušenje i ground n’ pounda. Stošić nema nikakav odgovor sve do posljednje minute, kad su ponovno na nogama te kada obojica koriste posljednje atome svoje snage, u pokušaju da nešto naprave.

Ipak, došlo je do kraja borbe, a suci su odlučili, većinskom odlukom, da je pobjednik te ujedno i novi FFC prvak, Darko Stošić!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI