FFC 26 – Danenberg prijeti “Albanskom ratniku”: Ne želim samo pojas, želim te nokautirati!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 15.09.2016 10:58h Autor:

Veseli vs. Danenberg

Eyevan Danenberg i Skhodran Veseli će 23. rujna odlučiti o tome tko će biti prvi FFC šampion u velter kategoriji do 77 kilograma na FFC-u 26 u austrijskom Linzu. Teško je uopće zamisliti bolje kandidate za prvaka od ovog dvojaca koji kombinirano u ringu hrvatske promocije ima 7-0. Obojica su praktički bez greške odradili dosadašnji posao što čelnicima organizacije nije ostavilo previše sumnje u odluku tko prvi treba dobiti šansu u dvoboju za titulu.

Ovaj sjajni “match up” je zakazan još za proljeće i priredbu u Beču, no ozljeda Albanca sa švicarskom putovnicom je prolongirala dvoboj za FFC 26. U međuvremenu je Nizozemac uspješno debitirao za Glory što samo pokazuje o kakvom se kvalitetnom udaraču radi.

U intervjuu za Fight Site, Eyevan Danenberg najavljuje nokaut protiv Veselog i tvrdi da neće biti potpuno zadovoljan samo pobjedom na bodove.

Ispred vas je najteža borba u FFC-u do sada, ali i najbitnija. Koliko ste zadovoljni s pripremama?

“Pripreme su prošle vrlo dobro, spremio sam se maksimalno. U ovom trenutku se osjećam jako i potpuno spremno. Jedva čekam dvoboj.”

Koliko ste se fokusirali na protivnika u pripremama, a koliko na svoje kvalitete? Koliko uopće znate o Shkodranu Veselom?

“Znam da je vrlo dobar borac, a to se može vidjeti i prema 4-0 u dosadašnjim FFC mečevima. 23. rujna će doživjeti prvi poraz u ovoj promociji i to od mene. Ne volim se previše fokusirati na protivnike i proučavati ih. Znam što ja mogu napraviti i to mi je najbitnije. Na to se koncentriram.”

Ovaj meč se trebao održati u proljeće, no zbog ozljede Veselog je dvoboj prolongiran. Koliko ste bili razočarani zbog otkazivanja u posljednji trenutak?

“Ma zapravo i nisam bio previše razočaran jer meč nije propao. Dobio sam samo drugog protivnika, a meni je najbitnije da se borim i da nastupam. No, ono što me razočaralo jest da se nije radilo o meču za titulu. Stoga sam sada zadovoljan jer ću se napokon boriti za pojas i osvojiti ga u svoje vlasništvo.”

Shkodran Veseli je neko vrijeme živio u Austriji pa će vrlo vjerojatno i publiku imati na svojoj strani. Koliko je to otegotna okolnost?

“Da, toga sam svjestan. Siguran sam 100 posto da će publika biti na njegovoj strani. Bori se u praktički svojoj zemlji, no to će me samo natjerati da stavim sve adute na stol i odradim dvoboj na najbolji mogući način.

Nedavno ste odradili svoj debi u najvećoj svjetskoj kick boksing promociji Glory. Kakvi su dojmovi?

“Dojmovi su sjajni. Prvi svoj meč u Gloryju sam imao u lipnju i prošlo je jako dobro. Pobijedio sam vrlo jakog protivnika. Sljedeći ispit u Gloryju bi trebao biti u studenom mjesecu. Zadovoljan sam kako se situacija razvija.”

Koliko je za vas bitno osvojiti FFC pojas?

“Iznimno bitno jer je FFC vrlo velika organizacija. Taj pojas je nešto što jako želim. Osvajanje pojasa i titula je bitno za svakog borca jer je to ono za što se borimo. Htio bih postati svjetski poznato ime, a da se to može dogoditi, moram pobjeđivati sve koje stave pred mene. Taj pojas će biti moj. Budite uvjereni u to.”

Što možemo očekivati 23. rujna?

“Možete očekivati tvrdu, eksplozivnu i taktički sjajnu borbu. Ne želim pobijediti odlukom, želim nokaut. Sto posto sam spreman za ovu veliku borbu.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI