Večeras na Fight Channelu: Nikad snažniji FFC event s dva meča za titulu prvaka!

Vijesti iz regije 18.03.2016 19:01h Autor:

FFC 23 – Vienna

Nakon doista spektakularnog FFC-a u Ateni, hrvatska borilačka promocija se za svoju iduću priredbu drugi put vraća u glavni austrijski grad Beč. FFC 23 će se održati večeras od 20:00 sati u bečkoj Multiversum Schwechat dvorani, a sadržavat će vrhunski popis borbi što u MMA, što u kick boksing konkurenciji.

Lokalnu austrijsku publiku će razveseliti nastupi domaćih austrijskih boraca i bečkih zvijezdi. Philipp Schranz će predvoditi event u slobodnoj borbi, dok će glavni meč večeri u kick boksing konkurenciji biti onaj između bečke borilačke legende Foada Sadeghija i bivšeg FFC izazivača Tigrana Movsisyana. No, pođimo redom…

U Beču nastupiti i prekaljeni austrijski udarač Manuel Sembera, a na drugoj strani ringa će stajati FFC Futures prvak iz 2014. godine Hrvat Jasmin Bajrović. Ovaj dvoboj se već trebao održati na priredbi u Zagrebu krajem 2015. godine, no Sembera se ozlijedio u posljednji trenutak te ga je zamijenio Jasko Memišević.  I iza Bajrovića je težak poraz na priredbi u Ateni pa će mu meč sa Semberom biti karta za povratak na pobjedničke staze. Pred Semberom je dokazivanje s obzirom na to da će mu FFC 23 biti debitantski event u jednoj od najjačih europskih promocija. I to pred domaćom publikom.

Iako je prvotno trebao nastupiti protiv Albanca Shkodrana Veselog, a meč je trebao imati za ulog pojas FFC prvaka u kategoriji do 77 kilograma, velika nizozemska nada Eyevan Danenberg je dobio drugog protivnika. Umjesto Veselog na FFC-u 23 u Beču će se natjecati poznato ime iz Linza, Ayub Gaziev. Danenberg je i dalje neporažen u FFC ringu, a posebno impresivna bila je njegova posljednja predstava protiv Srbina Stevana Živkovića krajem 2015.

No, sve će to biti samo zagrijavanje za spektakularni “main event” i okršaj Foada Sadeghija i Tigrana Movsisyana. Bečkoj legendi je prvotno bio namjenjen Gloryjevac Teo Mikelić, no ozljeda šake je organizatore natjerala na malu “rošadu”. Umjesto Mikelića Sadeghi je dobio drugog bivšeg FFC izazivača u lakoj kategoriji – Čeha Tigrana Movsisyana. “Armenski tigar” je upravo u svom posljednjem dvoboju napao FFC titulu u lakoj kategoriji, no bolji od njega krajem 2015. za dlaku je bio tadašnji šampion Samo Petje.

Zamjena protivnika nije nešto previše olakšala posao Sadeghiju, ako se zna da je upravo Movsisyan posljednji čovjek koji je porazio Tea Mikelića. Bilo je to na FFC-u 19 u Linzu, a Čeh je slavio nokautom u drugoj rundi. Stoga je ova austrijska borilačka legenda s preko 130 profesionalnih nastupa dobila jednako kvalitetnog udarača na drugoj strani ringa, a publika pravu borilačku poslasticu.

Schranz u “main eventu”

Već smo na početku najavili da će u glavnoj borbi večeri MMA dijela nastupiti najbolji autrijski borac u perlakoj kategoriji Philipp Schranz (15-7). Njemu će se suprotstaviti jedna od najboljih  engleskih boraca u perolakoj kategoriji James “Job Done” Brum (17-3). I sam nastup Schranza je velika pozivnica za njegove brojne navijače koji su i prošli put dobro ispunili dvoranu Multiversum. Podsjećamo, na priredbi FFC 16 u Beču, u prosincu 2014., Schranz se vrlo lako obračunao sa Slovencem Lemmyjem Krušičem te je već tada kupio svoju ulaznicu za buduće FFC nastupe.

Senyei i Gluhak za prvog -77kg šampiona

FFC 23 će ponuditi čak dva vrlo intrigantna meča koja za ulog imaju pojas FFC prvaka. Najprije će Mađar Laszlo Senyei i Hrvat Ivan “The Braveheart” Gluhak odlučiti o prvom FFC prvaku u velter kategoriji. Dvojac je već odradio međusobni dvoboj još na FFC-u 5 u Osijeku 2013. godine. Tada je Gluhak dominirao čitavim mečem da bi na koncu Senyei čudesno preokrenuo stvari u nekoliko sekundi i dvoboj završio polugom na ruku. To je jedna od pet FFC pobjeda koliko Senyei ima u FFC ringu te je apsolutno zasluženo dobio šansu osvojiti pojas. Gluhak je nakon poraza od Mađara nanizao čitav niz vrlo dobrih rezultata u 2014. i 2015. te ne čudi da su se čelnici FFC-a odlučili upravo za njega kao drugog kandidata za vrijedni pojas.

Nakon njih na scenu će stupiti FFC prvak u lakoj kategoriji Viktor Halmi i izazivač Ahmed Vila. Bit će to prva obrana pojasa za mađarskog majstora partera. Halmi je u listopadu 2015. doživio “hladan tuš” protiv Ivice Truščeka u Zagrebu. Samo su problemi s “Terrorovom” kilažom i pad na službenoj vagi spriječili da pojas prvaka ne završi u rukama hrvatskog borca. No, Halmi je poznat po svojoj čvrstoći te je u Beču najavio predstavu kakve je do tada pružao u FFC-u. Nokauti protiv Vrbinca i Truščeka su veliko upozorenje za mladog i talentiranog sarajevskog borca kojem će meč u Beču definitivno biti vrh dosadašnje MMA karijere. Podsjetimo, Halmi je pojas trebao braniti u okršaju s Ramazanom Sulebanovom, ali je Dagestanac zbog problema s vizom zapeo na aerodromu u Moskvi te su čelnici FFC-a bili prisiljeni napraviti izmjenu u posljednji trenutak.

Banović i Bilić na teškim zadacima pred svojim navijačima

Treći Mađar na popisu borbi jest nada u perolakoj kategoriji Adam Borics. Njemu će se u Beču suprotstaviti Hrvat s austrijskom putovnicom Manuel Bilić. Obojica u FFC-u imaju 2-0 pa će pobjednik nastaviti put prema samom vrhu ove kvalitetom natrpane divizije.

Na FFC-u 23 će nastupiti i Darko Banović, odlični Sarajlija s bečkom adresom. Banovića smo već nekoliko puta vidjeli u FFC ringu, a najbolji dojam je ostavio na priredbi u Zadru kada je uvjerljivo svladao Hrvata Matiju Blažičevića. U Multiversum dvorani ima težak posao protiv Nizozemaca Joeyja Kuitena.

FFC 23 – Vienna
18.3.2016.
Multiversum Schwechat

MMA:

Philipp Schranz (AUT) vs. James Brum (ENG), -66kg
Viktor Halmi (HUN) vs. Ahmed Vila (BiH) , -70kg – title match
Laszlo Senyei (HUN) vs. Ivan Gluhak (CRO), -77kg – title match
Darko Banović (AUT) vs. Joey Kuiten (NED), -66kg
Manuel Bilić (AUT) vs. Adam Borics (HUN), -66kg

KB:

Foad Sadeghi (AUT) vs. Tigran Movsisyan (CZE), -70kg
Eyevan Danenberg (NED) vs. Ayub Gaziev (AUT), -77kg – title match
Doah Devon (NED) vs. Beko Doinjashvili (GE), -70kg
Manuel Sembera (AUT) vs. Jasmin Bajrović (CRO), -77kg
Karim Mabrouk (EGY) vs. Aleksandar Stankov (SLO), -85kg
Vahid Ipek (AUT) vs. Mark Kurick (AUT), -77kg

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI