FFC 22- Srčani Grk ubojitih laktova priredit će dobrodošlicu Gloryjevom prvaku

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 16.02.2016 13:26h Autor:

Athinodoros Michailidis

Na FFC 22 priredbi koja se ovog petka, 19. veljače, održava u Ateni svjedočit ćemo MMA debiju Gloryjevog prvaka lake kategorije, Robina Van Roosmalena. Čovjek koji će Nizozemcu prirediti dobrodošlicu u svijet slobodne borbe je domaći borac, Athinodoros “300” Michailidis.

Michailidis je dobio mjesto u glavnoj borbi večeri i čast da se suoči s jednim od najboljih kick-boksača u svijetu.

“Jako sam uzbuđen što se borim s Robinom. Jako sam sretan što sam jedan od izabranih boraca koji će nastupiti na ovoj priredbi i velika mi je čast prirediti Gloryjevom prvaku dobrodošlicu u svijet MMA-a. Nikada nisam bio toliko motiviran. Želim se zahvaliti Christosu Papanagiotou što mi je dao ovu priliku.”

A mjesto u glavnoj borbi večeri na priredbi promocije kao što je FFC svakako ne šteti Michailidisovoj karijeri.

“Naravno, stječem sve veću popularnost. Godinama se borim izvan Grčke, ali sada sve više ljudi prepoznaje moje ime u Grčkoj i izvan nje.”

Grčki borac je već nastupao u većim promocijama poput britanske BCMMA-e, no ipak, svjestan je da je FFC velika prilika da se dokaže i uanprijedi svoju karijeru.

“U prošlosti sam već nastupao na velikim eventima, ali nastupati za veliku promociju poput FFC-a, zajedno s vrhunskim borcima iz čitavog svijeta za mene je veliki izazov. Čast mi je biti dio tako poznate i uspješne organizacije.”

Konkurencija u FFC-u je velika, što najbolje potvrđuje nedavno potpisivanje glavnog izazivača u pero kategoriji, Filipa Pejića, za UFC, baš kao i sam dolazak Roosmalena u hrvatsku promociju. Ipak, Michailidis vjeruje da se i on može uzdići i postati dio elite.

“Po mom mišljenju, svaki je borac opasan, ali moj san je postati najopasnijim borcem od svih. Moji uzori su Jose Aldo i Conor McGregor jer su ekplozivni i uzbudljivi borci, te su također mentalno jaki.”

No nije da Michailidis samo sanja o velikom uspjehu. Njegova vizija ima i konkretne ciljeve.

“Želim preuzeti ovu diviziju i nakon nekoliko odrađenih borbi želim se boriti za FFC-ov pojas.”

Daleko je “300” od pojasa. Ako se planira izboriti za FFC titulu prvo mora pobijediti u MMA-u neiskusnog, ali trenutno vjerojatno i najopasnijeg borca u kategoriji. Roosmalen je elitni kick-boksač, ali je i vlasnik crnog pojasa u judu i već je trenirao MMA. Ipak, Michailidis vjeruje u svoje pripreme i nada se da će mu njegove prednosti osigurati pobjedu.

“Pripreme za ovu borbu su prošle odlično. Radio sam na svim segmentima što sam više mogao i mislim da sam ostvario napredak kao borac. Cilj mi je ostvariti veliku pobjedu kroz borbu koja će zasigurno biti uzbudljiva. Roosmalen je opasan stand up borac, no i ja imam svoje prednosti, a to su moja grčka duša i srce. Ostatak ćete vidjeti u ringu.”

Svoju srčanost i uzbudljivi stil već je demonstrirao u borbi s Corrinom Eatonom na BCMMA 9 priredbi gdje je nakon gotovo pet minuta krvave borbe uspio završiti protivnika prekrasnim kružnim laktom. Sada će imati priliku ponoviti isto pred domaćom publikom u jednoj od vodećih europskih promocija.

“Kao što sam već rekao, borio sam se godinama izvan Grčke i osjećam se sjajno. Pružit ću domaćoj publici veliku borbu u zemlji koju volim. Uopće ne osjećam pritisak jer znam da sam uzbudljivi borac i u petak ću to i dokazati.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI