FFC 19 MMA: Sakara do pobjede ozljedom protivnika, Prachnio savladao Batinića, Spahović brutalno nokautirao Dietza

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.09.2015 00:41h Autor:

Tomislav Spahović

MMA dio FFC 19 eventa u Linzu završen je slavljem Alessia Sakare u glavnoj borbi, no nakon ozljede njegovog protivnika. Najbolja izvedba večeri pripada Tomislavu Spahoviću i njegovom sjajnom nokautu. Do vijednih pobjeda došli su Lemmy Krušić i Manuel Bilić.

U nastavku teksta možete pročitati kratke izvještaje sa svih borbi.


Darko Stošić def. Hatef Moeil – tehnički nokaut (2. runda, 1:17)

Jako čudan teškaški meč odradili su srpski i njemački borac, koji je impresionirao svojom građom, no nažalost ne i borilačkom kvalitetom. Stošić je kvalitetno odradio svoj posao i slavio protiv fizički nespremnog protivnika.

Prvu rundu ovog meča možemo podijeliti na dvije polovice, onu prvu gdje je Stošić dominirao na nogama te drugu gdje je Moeil srušio srpskog borca te ga kontrolirao u parteru. Iako je Stošić sigurno napravio više štete u periodu svoje dominacije, dobio se dojam kako je tu drugu polovicu runde bio podosta lako izdominiran od strane njemačkog borca.

No, Moeil je izgleda u toj kontroli potrošio svu snagu koju je imao za ovaj meč te je vrijeme koje je odradio u drugoj rundi većinom proveo u pokušajima dolaska do zraka. Stošić je to osjetio, neprestano je napadao te je iz njemačkog kuta doletio ručnik, nakon čega je Grant Waterman prekinuo borbu. Zaslužena pobjeda za Stošića, koji je jednostavno došao spremniji.
 

Fitim Ukelli def. Florian Harringer – prisiljavanje na predaju, gušenje (1. runda, 4:59)

Jedan pravi parteraški dvoboj ponudila su ova dva austrijska borca, a na kraju je slavio onaj albanskog porijekla i to samo sekundu prije kraja prve runde. Ipak, gušenje s leđa bilo je presnažno te Harringer, koji je dominirao većinu runde, nije uspio izdržati.

Već od samog početka se vidjelo kako će ovdje prevladavati parter, gdje se Harringer držao jako dobro, kako na leđima gdje je upisao dva pokušaja giljotine, tako i u gornjoj poziciji, odakle je plasirao dobre udarce. Sve do posljednje minute runde, Ukelli nije dolazio u priliku, no onda je uspio doći do tranzicije u full mount, gdje je napao ground n' poundom. Harringer je to izdržao, a Ukelli mu onda lukavo daje da dođe do zraka te to koristi za hvatanje vrata, a Harringer tapka samo sekundu prije znaka za kraj runde.


Danilo Belluardo def. Hubert Geven – jednoglasna odluka sudaca

Vrlo brzo nakon početka prve runde, borci su završili u parteru, no u pune tri minute niti jedan borac nije napravio gotovo nikakvu štetu. Geven je većinu vremena proveo na leđima, no u vrlo uspješnom gardu, kojim nije dozvoljavao Talijanu nikakvu priliku za zadavanje štete. Niti posljednje dvije minute runde, koje su provedene na nogama, nije ponudile više akcije. Belluardo je kontrolirao klinč, no i dalje bez ikakvog prave šteta kod ijednog borca.

Takva borba se nastavila i u drugoj rundi. Geven je gotovo svuda imao odgovor na Belluarda, no Talijan je za razliku od njega napadao i bio agresivniji, dok je Geven neke pretenzije prema napadu pokazao tek u posljednjoj minuti druge runde, ali sve je to završavalo pojedinačnim pokušajima. Ipak, krajem runde Belluardo dolazi do rušenja, čime je vjerojatno potvrdio da i druga runda pripada njemu.

Nizozemac je napokon svoje trenutke dočekao u trećoj rundi, nakon što je više kondicije ostalo u njegovom rezervoaru, a činilo se kako može napasti umornog Belluarda te ga probati završiti. No, za nešto više od jednog savršeno plasiranog high kicka te par kombinacija nije mogao. Gevenu je treća runda sigurno pripala, no to nije bilo dovoljno te Belluardo dolazi do svoje druge FFC pobjede.


Manuel Bilić vs. Risto Dimitrov – tehnički nokaut (1. runda, 4:02)

Prva minuta ove borbe protekla je bez gotovo ijednog udarca, a onda je Bilić pokušao kružnim udarcem šakom, no Dimitrov eskivira te ruši austrijskog borca. Kontrolu je Dimitrov imao oko pola minute, nakon čega Bilić uspjeva doći do promjene te on završava u gornjoj poziciji. Krajem trećem minute Bilić se podiže, ali samo da bi pokušao doći u full mount, što mu je upalilo, odnosno Dimitrov mu je to prelako dozvolio.

Nakon toga je Bilić krenuo u ground n' pound, koji je izgledao devastirajuće, a to je osjetio i sudac Grant Waterman koji je prekinuo borbu, odnosno spriječio da Dimitrov dobije još veće batine. Presretni Bilić je tako slavio pred navijačima i prijateljima u svom gradu, a potvrdila se njegova izjava da nikad nije nastupio u dosadnoj borbi.


Lemmy Krušić def. Dragan Pešić – tehnički nokaut (1. runda, 3:12)

Sjajne tri minute pružili su fanovima MMA-a Krušić i Pešić, a do pobjede je na kraju došao slovenski borac, dok Pešić nikako nema sreće s nastupima u Austriji. Nakon što je već izgubio od Manuela Bilića na FFC-a, a nakon toga i od Darka Banovića pod okriljen jedne austrijske organizacije, Little Wonder dolazi do trećeg poraza na austrijskom tlu.

Od sudačkog znaka su krenuli agresivno, ali već nakon dvadeset sekundi Krušić dolazi do rušenje. Ipak, Pešić brzo dolazi do gornje pozicije, no donosi odluku za vraćanje na noge. Tamo ipak nisu dugo ostali, jer Krušić brzo ponovno ruši Pešića te počinje raditi na situaciji koja bi mu osigurala završetak. On je došao početkom četvrte minute borbe, kad se Krušić ustao te počeo kombinirati soccer kickove i ručne tehnike. Grant Waterman tad prekida borbu vidjevši da Pešić više zapravo niti ne sudjeluje u njoj.


Marcin Prachnio def. Matej Batinić – jednoglasna odluka sudaca

U dvoboju dva contendera u poluteškoj kategoriji između Mateja Batinića i Marcina Prachnija slavio je poljski borac. Očekivalo se da će Batinić svog protivnika rušiti na parter, a da će Prachnio pokušati ostati na nogama s obzirom na njihove specifične kvalitete. Točno tako je i bilo. Od samog početka dvoboja zagrebački hrvač je  Prachnija pokušavao stisnuti uz konopce, a zatim i meč preseliti na parter. No, u dugom klinču koji je uslijedio obojica su ostali bez snage što je praktički značilo i kraj suvislog meča.

Batinić više nije mogao dići ruke u zrak i braniti se, a ipak nešto svježiji Poljak je uspio plasirati nekoliko snažnih i točnih udaraca rukama gotovo nokautiravši Mateja.

I naredne dvije runde su prošle slično. Batinić, zbog potpunog nestanka energije, je teturao po ringu ne uspijevavši napraviti ništa suvislo. Sada već također vidno umorni Prachnio je slijedio njegov primjer pa smo gledali "obračun pijanaca" kakav ne priliči profesionalnom sportu i FFC-u. U nekoliko navrata je čak Prachnio srušio zagrebačkog borca na parter, no ni kada je dvojac završio na zemlji, nismo vidjeli ništa vrijedno spomena.

U trećoj rundi je svjestan da ganja rezultatski minus Batinić odustao od pokušaja rušenja, te je pokušao plasirati pokoji udarac, no bezuspješno.

Na kraju je nakon tri razočaravajuće runde dvoboja i neviđenog mučenja zasluženo slavio Poljak jednoglasnom odlukom sudaca.

Tomislav Spahović vs. Gustav Dietz – nokaut (1. runda, 2:28)

Jedan od impresivnijih nokauta u dosadašnjoj FFC povijesti izveo je Tomislav Spahović u ovoj borbi. Desni kroše poslao je mađarskog borca u zemlju snova, a momka iz Sarajeva vjerojatno do borbe za FFC pojas u poluteškoj kategoriji.

Što se tiče same borbe, Spahović je potvrdio da je favorit već od samog početka. Kod njega nije ovdje postojao korak u nazad, a mađarski grappler je hrabrim pristupom dozvolio Sarajliji da plasira svoje udarce. Pogodio je već nekoliko krošea kroz meč, ali onaj nakon dvije i pol minute bio je fatalan. Mađar se "otvorio", a Spahović je plasirao desni kroše točno u bradu. Klasični nokaut, odnosno Mađar je jednostavno zaspao te je borba završila.


Alessio Sakara def. Dib Akil – tehnički nokaut/ozljeda (1. runda, 1:32)

Nažalost, glavna borba programa nije ponudila spektakl kakav se očekivao, a sve od sudačkog znaka je vodilo k tome. Dib Akil je pokazao da nema straha od velikog talijanskog borca, a posebno je impresionirao brzinom te je iznenadio Sakaru s nekoliko udaraca.

Ipak, iskustvo se pokazalo presudnim. Sakara se sačekao da se Akil ispuše te ga je srušio na pod, gdje se borba nastavila, ali nije dugo trajala. Nažalost, pri jednom blokiranju Sakarinog udaraca, njemački je borac slomio prst te je bio prisiljen tapkati.

Tako FFC publika nikako nema sreće s nastupima Alessia Sakare. U svom debiju je ozljedu doživio on, a sad je borba prekinuta jer se nešto slično dogodilo njegovom protivniku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI