FFC 18 MMA: Pokrajac se "vratio iz ponora", Pejić i Maksimović neodlučeno odlukom supervizora

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 17.04.2015 19:29h Autor:

Igor Pokrajac

Igor Pokrajac je slavio u svom debi nastupu u FFC organizaciji, no nije mu bilo lako, nakon što je već nakon pola minute bio ozbiljno uzdrman. No, oporavio se i preokrenuo borbu u svoju korist. Najzanimljivija situacija viđenja je kod borbe Filipa Pejića i Slobodana Maksimovića. Iako su suci većinskom odlukom Pejića proglasili pobjednikom, supervizor je iskoristio svoje pravo da odluku poništi i borbu proglasi neodlučenom.

Donosimo vam kratke izvještaje svih šest borbi održanih u MMA dijelu, u kojima su do važnih pobjeda došli Igor Pokrajac i Laszlo Senyei. Zanimljiva situacija dogodila se u borbi Filipa Pejića i Slobodana Maksimovića, a hrvatske su navijače razveselili Ivica Trušček i Ivan Gluhak, a jedan od njih mogao bi protiv Senyeia u borbu za FFC pojas. Jedini Slovenac na MMa dijelu, Tilen Kolarič, nije uspio doći do pobjede u prvom nastupu nakon FFC Futures naslova.

Igor Pokrajac def. Archontis Taxiarchis – nokaut, 1. runda (3:03)

Pobjeda Igora Pokrajca u FFC debiju nakon što je već u prvoj minuti doslovno "plesao na rubu". Grk, koji je borbu prihvatio samo tri dana prije održavanja, došao je i pokušao na sve ili ništa, vjerojatno zbog nedostatka kondicije, jer nije bio u treningu za borbu. I to mu se umalo isplatilo nakon što je desni kroše poprilično uzdrmao Pokrajca.

No, bivši UFC-ovac se oporavio, brzo došao do full mounta, gdje nije srljao, nego je čekao priliku za par kvalitetnijih udaraca, i to mu se isplatilo, jer je svog protivnika doveo gotovo u besvjesno stanje te je Zlatko Klarić mogao samo prekinuti borbu i proglasiti Pokrajca pobjednikom.

Laszlo Senyei def. Tonči Peruško – prisiljavanje na predaju (gušenje s leđa), 1. runda (4:00)

Nakon točno četiri minute borbe, ali i apsolutne dominacije u prvoj rundi, Laszlo Senyei je došao do pozicije gušenja te tako prisilio svog protivnika na tapkanje. Peruško, kojem je ovo bila prva FFC borba, nije imao pravi odgovor na snagu, brzinu i raznovrsnost Mađara, koji je ovom borbom i pobjedom došao do skora 5-0 u ovoj organizaciji.

Od Peruška smo vidjeli samo veliko srce, jer je bez ikakvog respekta krenuo u ovu borbu, no Laszlo je imao odgovor na sve i samo je bilo pitanje vremena kad će doći završetak. Nakon ove borbe sigurna je Laszlova borba za titulu, a kao glavni kandidati za protivnika konkuriraju Ivan Gluhak i Ivica Trušček.

Filip Pejić def. Slobodan Maksimović – neodlučeno (odlukom supervizora)

Rijetko viđena situacija dogodila se nakon borbe Filipa Pejića i Slobodana Maksimovića. Iako su suci dodijelili pobjedu većinskom odlukom Filipu Pejiću, supervizor i matchmaker FFC-a, Marko Petrak, iskoristio je svoje pravo da tu odluku poništi i borbu proglasi neodlučenom, što je možda i najpošteniji ishod ove borbe, koja je trebala donijeti izazivača u perolakoj kategoriji.

Prvu rundu ove borbe se može podijeliti na dva dijela. Prve dvije minute ispitivanje snaga, bez ozbiljnijih udaraca te tri minute napada, nakon što su oba borca osjetiti da bi mogli doći do svoje prilike. Vidjeli smo dobar pokušaj high kicka od strane Pejića, kao i koljeno Maksimovića, no ozbiljnijih udaraca nije bilo, a teško je bilo i odrediti kome bodovno pripada ova runda.

U drugoj rundi sa samom početku Pejić pogađa lijep middle kick u prsa, no Maksimović brzo nakon toga dolazi do rušenje i kontrolira poziciju gotovo do posljednje minute. Pejić se branio, no bez ozbiljnih pokušaja iz garda, a nakon povratka u stand up također nije bilo opasnijih udaraca i ova runda je pripala švicarskom borcu.

Treća runda je, do gotovo samog završetka, bila stand up borba, u kojoj je realno Pejić bio agresivniji i bolji borac. Maksimović je stand up prihvatio, no u posljednje dvije minute opet ide po rušenje. Prvo mu nije uspjelo, odnosno Pejić se obranio u kutu ringa, ali drugo je prošlo te Švicarac udjeljuje nekoliko udaraca iz ground n' poundu te tako završava borba, a onda dolazi do kraće pauze te već spomenutog krajnjeg ishoda.

Ivan Gluhak def. Dušan Džakić – nokaut, 1. runda (4:12)

Nije lako opisati sve što se dogodilo u četiri minute ove borbe. Prvi pravi napad imao je Džakić već nakon 20-ak sekundi, došao je u full mount, no sudac Klarić to prekida te ih podiže na noge, budući da se Džakić poslužio hvatanjem konopaca. Stand up nije dugo trajao te su borci vrlo brzo ponovno bili u parteru.

A u parteru su se par puta izmijenile pozicije te pokušaja dolaska u konkretniju pozicije, prije nego dolazi do monotonije i tad sudac podiže borce na noge te tako ulaze u posljednju minutu. Tamo Džakić ponovno napada, gura Gluhaka u kut, no "Braveheart" onda pogađa desni kroše, na njega povezuje još jedan te baca srpskog borca u knockdown. Skočio je onda na njega, pogodio još par puta, a onda je reagirao Zlatko Klarić, skinuvši Gluhaka s njegovog protivnika, za novu pobjedu hrvatskog borca, koji je u sjajnoj seriji.

Ivica Trušček def. Laszlo Soltesz – nokaut, 1. runda (2:57)

Borba između Truščeka i njegovog protivnika krenula je hrvačkim pokušajima mađarskog borca, no Ivica se dobro branio, a nakon neaktivnost, sudac borbu vraća na noge. No, Soltesz ponovno dolazi do Klinča u kutu te pokušavati raditi pritisak na hrvatskog borca.

No, upravo iz tog klinča Trušček počinje pogađati dobre udarce, kojima dolazi u gornju poziciju, a nakon serije udaraca, Soltesz tapka, odnosno predaje borbu. Trušček je ovom pobjedom došao do FFC skora 5-1 te se nastavlja nadati borbi za FFC pojas u velter kategoriji, kategoriji koja još nema svog prvaka.

Danilo Belluardo def. Tilen Kolarič – nokaut, 1. runda (2:03)

Talijanski borac iznenadio je FFC Futures prvaka i došao do svoje prve pobjede u FFC ringu, u debi nastupu. Talijan je prvi napao, no Kolarič se obranio i došao u gornju poziciju, no iz nje nije ništa konkretnije uspio napraviti te se vraćaju na noge. Tamo Belluardo dolazi do rušenja, a s partera se naglo ustaje te instantno pogađa tri soccer kicka. Budući da Kolarič nije pokazivao nikakve znakove aktivnosti, sudac Klarić je tad prekinuo borbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI