FFC 18 Kickboks: Petje low kickovima uništio Rybalka, Brestovac završio Georgea u pola minute

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 17.04.2015 22:01h Autor:

Samo Petje

Samo Petje uvjerljivo je obranio svoj naslov FFC prvaka u lakoj kategoriji, nakon što je savladao Valentina Rybalka, koji ipak još nije spreman za ovu razinu. Lagano je do pobjede došao i Mladen Brestovac, koji je Colina Georgea nokautirao nakon 20-ak sekundi. Nezaboravni su bili mečevi Chorchypa i Ducara te Mikelića i Di Marca.

FFC 18 ostavio je dojam da Samo Petje i Mladen Brestovac gotovo da nemaju prave konkurencije u regiji, nakon što su oba borca, koji su ujedno i FFC prvaci, došla do uvjerljivih pobjeda. No, posebno će u memoriji svih ostati dva druga meča, koja su publiku digli na noge, a u njima su slavili Vasil Ducar i Teo Mikelić.

Donosimo vam izvještaje sa svih mečeva.

Samo Petje def. Valentin Rybalko – nokaut, 3. runda (0:33)

Uvjerljiva je bila pobjeda Samo Petjea protiv Valentina Rybalka, a zašto je potrajala do treće runde razlog je jedino veliko srce FFC Futures prvaka. Petje ga je već u prvoj rundi počeo uništavati low kickovima, kojima je pridodavao još neke kombinacije, a kod prvog gonga je Rybalkova noga bila izuzetno poplavila.

Slično se nastavlja i u drugoj rundi, kad se Rybalku dva puta brojalo, no on je unatoč bolnom izrazu na licu, ipak odlučio nastavio. No, u trećoj rundi slijedi novo brojanja, a iako je srce reklo da želi pokušati dalje, sudac Kranjčec ipak je vidio da nema smisla te spasio Rybalka od još većih batina. Bolan će biti njegov hod idućih dana, dok Petje čeka novu priliku na još višoj razini, za dodatno dokazivanje.

Mladen Brestovac def. Colin George – nokaut, 1. runda (0:27)

20 sekundi trebalo je za pobjedu najboljem hrvatskom teškašku. Colin George nije bio dovoljno dobar protivnik za suprotstaviti se Brestovcu, koji je već nakon 20 sekundi pogodio svog protivnika, vjerojatno mu middle kickom slomivši ruku.

Mladen je bio tužan nakon tako brzog prekida, što ne čudi, budući da rijetko kad uspije dobiti protivnika koji je u njegovoj klasi. Takav osjećaj nije stran, jer kad se dugo pripremaš za jednu borbu, ne želiš da ona završi već nakon 20 sekundi.

Miran Fabjan def. Denis Marjanović – većinska odluka sudaca

Nakon što su obojica u svojim posljednjim mečevima savladala Bobana Krušića, Miran Fabjan i Denis Marjanović su se međusobno sastali i ponudili ono što je publika očekivala od njih, čisti fajt bez kompromisa, kojeg nije lako opisati, pa niti proglasiti tko je bio bolji u kojem periodu meča, jer nijedan borac nije drugom dozvolio ikakvu dominaciju, barem u nekom duljem vremenskom periodu.

Prednost borca iz Banjaluke bila je sigurno ta što je više gurao prema naprijed, posebno kako se borba približavala svom kraju. A kad se očekivala odluka o dodatnoj rundi, suci su ipak većinski odlučili u korist Fabjana, čiji su udarci u globalu ipak napravili više štete.

Vasil Ducar def Denis Chorchyp – nokaut, 3. runda (2:31)

Teška prva runda, u kojoj je najviše posla imao sudac Vedran Bađun, koji je morao više puta smirivati izuzetno agresivne borce, budući da nisu slušati njegove poruke, posebno kad je trebalo izaći iz klinča. U tim klinčevima se bolje snalazi Ducar, koji tako jednom dolazi i do brojanja Chorchypu, a sreća za slovenskog borca je bila što je odmah nakon njega došao kraj runde.

Krajem prve minute druge runde, Chorchyp je još jednom u brojanju, no nakon toga slijedi njegov bolji nastup, i njega je dodatno oplodio u posljednjim sekundama runde, kad je Ducar dobio kazneni bod zbog hrvačkog bacanja.

Već na početku treće runde još jedno oduzimanje boda, nakon što Chorchyp nekoliko puta "grli" Ducara, a malo nakon toga je još jednom u knockdownu. Pola minute prije kraja dolazi još jedna serija Ducara, Denis pada i to je kraj.

Teo Mikelić def. Fabio Di Marco – Većinska odluka sudaca (nakon četiri runde)

Atraktivan meč dva atraktivna borca, gdje se dobilo dojam da Mikelić ima bolje ručne, a Talijan bolje nožne tehnike. I to se vidjelo već u prvoj rundi, gdje su oba borca prezentirala tehnički kickboks, ali bez previše kalkulacija. Prva runda vjerojatno nije otišla na stranu niti jednog borca.

Tako se nastavlja i u drugoj, gdje se dobio dojam da Mikelić još dodatno podiže tempo. Ali, upravo unutar toga je došao vjerojatno i najbolji udarac druge runde, koljeno u Mikelićevu bradu. Sjajno je bilo vidjeti da je na gotovo svaki udarac jednog, slijedila kontra drugog borca. Fenomenalna druga runda, gdje je posebno impresivan bio Talijan, koji je angažiran prije samo dva dana.

Početkom treće runde dolazi do brojanja Mikeliću, možda malo i preuranjeno, ali upravo nakon toga počinje kanonada, kad je Mikelić shvatio da nema više što izgubiti. Posljednje dvije minute treće runde su publiku digle na noge, a teško je sjetiti kickboks tehnike koja tih 120 sekundi nije prezentirana. Nakon tri runde pobijedila je publika, koja je dobila četvrtu rundu.

U posljednjoj dionici se ipak pomalo osjetio umor te je viđeno puno više klinčeva nego do tad. Tako da se vidjelo manje akcije nego ranije, sve do posljednjih pola minute, kad Di Marco kreće, a Mikelić prihvaća otvorenu borbu, a tako i završava. Suci na kraju pobjedu dodjeljuju Mikeliću, većinskom odlukom, ali sve pohvale Di Marcu, koji je pružio sjajnu borbu, iako prije tri dana nije znao niti da će nastupiti danas na FFC-u.

Eyevan Danenberg def. Jasmin Bajrović – nokaut, 4. runda (0:25)

Bajrović je bolje otvorio, pretežno ručnih tehnikama, pokušavajući povezati seriju, a posebno je dobra došla krajem druge minute, kad blokira pokušaj kicka te spaja nekoliko udaraca u tijelo. Pola minute prije kraja dogodila se i serija Danenberga, koji je tad počeo koristiti svoju prednost u dužini ekstremiteta, odnosno pronašao je distancu na kojoj ima apsolutnu prednost.

Istom taktikom je Danenberg nastavio i u drugoj rundi te ga Bajrović više nije mogao ozbiljnije ugroziti, osim kad je riskirao primanje nekoliko udaraca da bi skratio distancu. U posljednje tri minute Nizozemac je preuzeo i tempo, a posebno precizne udarce počeo je plasirati kad je Bajrović krenuo s rizičnijim pristupom. Ipak, ti mu udarci nisu donijeli pobjedu nakon tri runde, jer suci odlučuju da će pobjednika odlučiti dodatne tri minute.

Već nakon 15 sekundi četvrte runde bilo je gotovo. Danenberg je žestoko krenuo, odmah je pokrenuo seriju, a završni udarac te serije završio je u tijelu Bajrovića, kojem sudac Bađun broji te proglašava nokaut, iako je Bajrović tražio nastavak ovog meča, ali dojam je bio da ipak nije u mogućnost te da je odluka suca bila dobra.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI