FFC 16 kickboxing: Veseli slavio u izvrsnoj borbi, Merza se umirovio nokaut pobjedom

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.12.2014 20:38h Autor:

Shkodran Veseli

Završen je kickboxing dio FFC 16 eventa u Beču, a obilježila ga je pobjeda Shkodrana Veselia nad Duoli Chenom u jednom sjajnom meču. Fadi Merza se umirovio nokaut pobjedom, a uspješan povratak odradio je Dževad Poturak. Do nove FFC pobjede došao je i mladi Ivan Zidar iz Osijeka.

Shkodran Veseli def. Duoli Chen – jednoglasna odluka sudaca

Kakav meč albanskog i kineskog borca! Devet minuta neprestane akcije te pobjeda albanskog borca, koji se tako revanširao za poraz otprije tri godine protiv istog borca. Nije ovo bilo lako presuditi, vjerojatno je pola dvorane vjerovalo u pobjedu Chena, no presudile su nijanse.

U meču s ovoliko preciznih udaraca, sjajnih kombinacija te raznih tehnika teško je išta izdvojiti, no može se pretpostaviti kako je presudila agresija koju je prikazivao "albanski ratnik", unatoč tome što su Chenovi udarci, posebno front kickovi, izgledali ubojito. Veseli je izuzetno emotivno dočekao odluku i vidi se koliko mu ova pobjeda znači.

Fadi Merza def. Gianfranco Capurso – nokaut, 1. runda, 1:45

Fadi Merza zaključio je veliku karijeru na najbolji način. 36-godišnji austrijski borac slavio je nokautom protiv pet godina starijeg Talijana. Sve je bilo gotovo nakon nešto manje od dvije minute prve runde, koja je proteklo u napadima s obje strane. Merza je kad pogodio kroše u jetru, a nakon toga i high kick. Sve je to dovelo do brojanja, a talijanski borac ipak nije uspio ustati.

Velika čast za Merzu, da sjajnu i trofejnu karijeru završi u svom gradu, pred svojom publikom te nokaut pobjedom. I to sve na FFC eventu.

Dževad Poturak def. Theodosiadis Panagiotis – jednoglasna sudačka odluka

Uspješan povratak BH Machine u FFC i profesionalni kickboxing te pobjeda protiv vrlo dobrog borca iz Grčke. Može se reći kako Poturak nije bio toliko bolji borac, koliko je presudilo iskustvo Dževada, koji se godinama borio među najjačom mogućom konkurencijom.

Prve dvije runde su proteklo u "bacanju bombi" s obje strane, no teško se može reći da je koji udarac bio dovoljno dobro plasiran. Poturak je ipak bolje kombinirao te je s prednosti ušao u treću rundu. A ta treća runda bila je spektakularna. Oba borca su djelovala potrošeno i samo se čekao udarac koji bi jednog bacio na pod. On se nije dogodio, iako je posljednjih pola minuta proteklo u borbi na "sve ili ništa". 

Na kraju, zaslužena pobjeda Poturka i uspješan povratak onome što mu najbolje ide!

Grigor Ashughbabyan def. Stevan Živković – jednoglasna odluka sudaca

Grigor Ashughbabyan savladao je Stevana Živkovića u njegovoj povratničkoj borbi. Bio je ovo jedan tehnički meč, kojeg bi bilo vrlo teško presuditi da minutu prije kraja Grigor nije plasirao jedan kružni kick, koji je doveo do brojanja srpskom borcu, a njemu osigurao pobjedu.

Pomalo sporiju prvu rundu teško je bilo procijeniti, budući da su oba borca čekala priliku za uputiti udarac iz kontre i nije bilo previše inicijative niti s jedne strane, osim par kickova, nakon kojih bi uslijedilo povlačenje. Slično je bilo i u drugoj rundi. Živković je imao ofenzivniji korak, no nije žešće napadao i vidi se da je težak poraz od Veselia rezultirao jednim opreznijim Stevanom.

Ništa drugačije nije bilo niti u trećoj rundi. Grigor je nastavio pokušavati kružnim udarcima, a jedan takav je pogodio minutu prije kraja i to je dovelo do brojanja Živkovića. Tek nakon toga je Stevan krenuo u svom prepoznatljivom stilu, no bilo je prekasno te je Armenac došao do pobjede.

Aziz Kallah def. Lirin Ahmeti – jednoglasna odluka sudaca

Lijepa i efektna pobjeda marokanskog borca protiv vrlo dobrog Ahmetia, koji je naknadno prihvatio ovu borbu. U jednom izuzetno nervoznom meču, gdje su oba borca po jednom kažnjena oduzimanjem boda, Marokanac je bio onaj koji je išao prema naprijed i tražio borbu, barem ako ćemo govoriti o prve dvije runde.

Ahmeti se probudio u trećoj, zadnjih minuti bio i bolji borac, no kasno paljenje mu nije moglo donijeti pobjedu u ovom nastupu. Jednoglasna odluka na račun Kallah, koji je tako uspješno debitirao unutar FFC ringa. 

Ivan Zidar def. Alin Span – jednoglasna odluka sudaca

Nevjerojatno dinamičan meč ova dva mlada borca u perolakoj kategoriji. Od prve do posljednje sekunde gledali smo akciju bez previše klinčeva, a pobjeda je na kraju pripala hrvatskom borcu Ivanu Zidaru iz Osijeka. On je već u prvoj rundi pogodio jednu sjajno koljeno i čudno je što je Span tad ostao u meču.

Druga i treća runda su se nastavile u sličnom tempu. Span je čak nekoliko puta agresivno napao, no Zidar je svaki put imao odgovor u kontri. Ovaj meč je prava prezentacija kickboxinga u svom najboljem obliku, jer teško je pronaći tehniku koju ova dva borca nisu iskoristila ili pokušala iskoristiti!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI