FFC 14 MMA: Račić savladao Krušića i uzeo pojas, Prachnio brutalno nokautirao Bekavca

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 04.10.2014 00:16h Autor:

Antun Račić

Nakon vrlo dobrog kickboks dijela FFC 14 eventa, njegov MMA dio ponudio je pravi spektakl. Čak četiri borbe završio su prekidom u prvoj rundi, a prvi FFC prvak je sjajni Antun Račić, koji je 15 minuta dominacije protiv Lemmy Krušića pretvorio u pobjedu odlukom. Najveće iznenađenje svih FFC evenata do sada napravio je Marcin Prachnio, nokautiravši Stipu Bekavca, a do pobjeda su došli i Tomislav Spahović, Luka Jelčić, Pavel Doroftei i Vladislav Kanchev.

Pogledajte rezultate i opise MMA borbi FFC 14 eventa.

Antun Račić def. Lemmy Krušić  –  jednoglasna odluka sudaca

Nakon što je FFC dobio jednog slovenskog, MMA dio donio mu je hrvatskog prvaka. A to je Antun Račić, član dubrovačkog Gladijatora i jedan od najtalentiranijih boraca u regiji, barem što se tiče lakših kategorija.

On je već jednom ranije savladao Lemmya Krušića, no ovog puta je to bilo puno uvjerljivije. Račić je kontrolirao borbu, kako u stand upu, tako i na podu, gdje je ostao dojam da bi, u slučaju da vrijede UFC pravila, možda i mogao završiti borbu laktovima. Krušić je par puta pokušavao izvući polugu, najčešće na zglobu, no Račić se i iz toga efektno izvlačio i tako i tu pokazao iznimnu tehniku.

Tako je dubrovački borac postao prvi FFC prvak do 66 kilograma, a gledajući na talent, kojeg su već prepoznali i u ruskoj M-1 organizaciji, njegov potencijal je velik i može sigurno i više od ovoga.

Marcin Prachnio def. Stipe Bekavac  –  nokaut, prva runda

Nakon samo 35 rundi, Marcin Prachnio napravio je možda najveće iznenađenje na svih FFC eventima do sad. Nakon osječkog poraza od Ivice Tadijanova te također velikog iznenađenja i pobjede nad Mikulićem u Zadru, poljski borac je nokautirao Stipu Bekavca.

Omišanin koji trenira u Opatiji je pokušao iskoristiti taktiku Tadijanova, koji je Prachnia dobio s 15 minuta hrvačke dominacije, no Poljak je uspješno „sprawlao“ nakon pokušaja rušenja, a nakon toga prvo došao u gornju poziciju iz koje je plasirao nekoliko udaraca, a onda u polugard, gdje pogađa četiri koljena u glavu Bekavca te svog protivnika prestaje udarati sam i prije nego je sudac Klarić prekinuo borbu. 

Sigurno najveća pobjeda u karijeri za ovog mladog članaka Golden Glory teama i bivšeg karataša sjajnih rezultata na svjetskom nivou.

Tomislav Spahović def. Sandor Okros  –  jednoglasna odluka sudaca

Nakon što je pokazao veliko srce i izdržljivost u borbi protiv Mateja Batinića, Sandor Okros je to isto iskazao protiv Tomislava Spahovića, no nažalost ništa više osim toga, odnosno odradio je borbu bez gotovo ikakve inicijative i pokušaja ugrožavanja svog protivnika.

Spahović je bio bolji u stand upu, a također i na podu, gdje je većinom držao dominantnu poziciju. Može se reći da je Spahović na kraju ovo odradio pomalo ziheraški, uvidjevši ga je protivnik pasivan, no pobjeda je u potpunosti zaslužena i uvjerljiva.

Luka Jelčić def. Elia Madau  –  nokaut, prva runda

Kakva pobjeda Luke Jelčića! Hrvatski talentirani borac ovo je završio već tijekom prve minute. Napravio je dva koraka, fintirao boksački napad, a nakon toga pogodio desni high kick i ovo je bila još jedna atraktivna nokaut pobjeda na ovom FFC eventu.

Pavel Doroftei def. Ivan Skoko  –  prisiljavanje na predaju, prva runda

Veliko pojačanja FFC, Moldavski borac skora 11-2, došao je do svoje prve pobjede u organizaciji. Protivnik mu je bio mladi Ivan Skoko iz BiH, koji je pružio dobar otpor. U borbi koja je brzo završila u parteru, pokušao je doći do poluge, no umjesto toga, Moldavac mu je uhvatio nogu te na kraju došao do obrnutog „heel hooka“ te prisilio Skoku na predaju, nakon minute i 20 sekundi.

Vladislav Kanchev def. Laszlo Benko  –  nokaut, prva runda

Bugarski borac se pokazao puno bolji od mađarskog. Već nakon nešto više od minute, uspio je srušiti svog protivnika, no nakon neuspjeha u korištenju gornje pozicije, vratili su se na noge. Tu je Kanchev iskoristio loš gard Benka i dočekao da Mađar krene na udarac te ga pogodio desnim krošeom, nakon kojeg se njegov protivnik nije uspio ustati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI