FFC 14 kickboks: Petje prvi FFC prvak, sjajne pobjede Chorchypa i Fabjana

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 04.10.2014 00:01h Autor:

FFC pojas

Kickboks dio FFC 14 eventa u Ljubljani dao je prvog prvaka ove organizacije u toj disciplini. To je Samo Petje, koji je atraktivnim high kickom nokautirao Tea Mikelića. Osim njega, do pobjeda su došli i Denis Chorchyp, Miran Fabjan, Valentin Rybalko, Ivan Bilić i Vasil Ducar.

Pogledajte rezultate i kratke opise borbi ovog eventa.

Samo Petje def. Teo Mikelić – KO, prva runda

Samo Petje prvi je FFC prvak! Meč nije dugo trajao, no u ovih oko minutu borbe, gledatelji su vidjeli možda i više nego u nekoliko borbi zajedno. Oba  borca krenula su bez respekta i kompromisa, a prvi koji je pogodio ozbiljnu seriju, koju je završio svojim poznatim koljenom, bio je Slovenac.

Nakon toga se dogodio klinč, ali izgleda da se Mikelić nije uspio u potpunosti oporaviti. Nakon jednog drugog klinča, krenuo je napasti, a Petje je na eskivažu povezao desni high kick kojim je atraktivno pogodio te naravno nokautirao Mikelića, kojem je liječnička služba još neko vrijeme ukazivala pomoć.

Samo Petje je tako postao prvi FFC-ov kickboxing prvak i to u kategoriji do 70 kilograma. Veliki uspjeh ovog 22-godišnjeg slovenskog supertalenta, koji se tako Mikeliću osvetio za prethodni poraz.

Denis Chorchyp def. Dženan Poturak – KO, prva runda

Treća FFC borba Dženana Poturka i treći poraz nokautom, ovog puta od slovenskog borca Denisa Chorchypa. Nakon zanimljivih izmjena i nekoliko napada s obje strane, Slovenac je uspješno eskivirao jedan napad Poturka te ga pogodio aperkatom iz kontre, a Poturak pada te, iako je sudac Kranjčec kasnije počeo brojati, ne uspijeva ustati i pobjeda ide slovenskom borcu.

Miran Fabjan def. Boban Krušić – jednoglasna odluka sudaca

Meč koji su mnogi najviše iščekivali nije razočarao. A također nije ni razočarao puno neiskusniji Crnogorac. Krušić je prvu rundu dominirao agresijom te je pogodio nekoliko opasnih serija i vjerojatno mu je ta runda pripala.

No, u drugoj se pokazalo Fabjanovo iskustvo. Počeo je puno bolje eskivirati Krušićeve udarce i pogađati ubojite kontre, a dva puta se činilo i da je Krušić bio potresen.

Treća runda je bila slična toj, s tim da je Krušić izgledao puno umornije, a Fabjan je to iskoristio. Pobjedu je potvrdio u posljednjoj minuti borbe, kad je podigao tempo i napao te pogodio nekoliko udaraca koje su mu tada sa sigurnošću osigurali pobjedu jednoglasnom odlukom.

Valentin Rybalko def. Mourad Tounnouti – jednoglasna odluka sudaca

Samo sedam dana nakon što je odradio tri teške borbre u jednom danu te postao pobjednik FFC Futures 3 eventa, ukrajinski kickboksač Valentin Rybalko već je odradio prvi FFC nastup, iako se za ugovor s organizacijom zapravo tek bori kroz Futures turnir.

Ukrajinac je ostavio dojam kao da se nije borio prije samo tjedan dana i uvjerljivo je slavio protiv iskusnijeg nizozemskog borca. Izgleda da je Marko Petrak odlučio ovog borca zadržati u FFC-u, neovisno o tome kako će na kraju završiti u Futuresu. Ta odluka ne čudi, riječ je o vanserijskom talentu!

Ivan Bilić def. Alan Karczewski – većinska odluka sudaca

Hrvatski i austrijski borac nisu odradili meč koji je bio najzanimljiviji za publiku, no unatoč nedostatku akcije, bila je to jedna izjednačena borba u kojoj je najteže bilo sucima.

Može se reći kako je Bilić bio bolji prvu rundu, dok su druge dvije mogle pripasti i jednom i drugom borcu, no na kraju je bolji dojam ostavio član pulskog Trojana, koji je odnio pobjedu većinskom odlukom.

Vasil Ducar def. Miloš Ivas

Prva borba FFC 14 eventa bila je poluteškaška i u njoj je slavio Vasil Ducar, koji je nokautirao Miloša Ivasa. Češkom borbu ovo je bila tek četvrta profesionalna borba, no pokazao je da je velik talent te nakon prve runde, u kojoj je također bio bolji, došao do svoje prve FFC pobjede.

Nokaut je došao u drugoj rundi nakon nekoliko izuzetno zanimljivih napada s obje strane, no Ducar je bio prvi koji je pogodio ozbiljan udarac i njime nokautirao svog protivnika. Bilo je na samom kraju runde. Prvo je Ivasa poslao na pod, no hrvatski borac se uspio ustati, ali samo par sekundi prije kraja runde, Čeh je nokautirao Ivasa desnim krošeom.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI