FFC 13 MMA: Wolf teško nokautirao Milinkovića, sjajne pobjede Martića i Prachnia

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.06.2014 22:14h Autor:

Ruben Wolf

Završen je MMA dio FFC 13 eventa u Zadru. U glavnoj borbi, Saša Milinković je doživio svoj prvi poraz u karijeri. Nakon sjajne prve runde našeg borca, Nijemac je bio puno bolji u drugoj i brutalno ga nokautirao. Sjajne nokaut pobjede ostvarili su i Hrvoje Martić te Marcin Prachnio, a do pobjeda su još došli Matej Batinić i  Darko Banović odlukom te Francisco Barrio gušenjem. Donosimo vam rezultate i opise borbi.

Ruben Wolf def. Saša Milinković – nokaut, 2. runda (3:00)

Odlična prva runda Saše Milinkovića nikako nije mogla nagovijestiti što će se dogoditi. Radio je odlično u stand upu, a nakon prvog rušenja u potpunosti je kontrolirao situaciju, pokušavao doći u poziciju za submission, a pred kraj runde umalo završio kimurom, a nakon toga i polugom na ruci, no Nijemac se izvukao.

U drugoj rundi suprotna situacija. Milinković od samog početka izgleda umoran i Wolf kontrolira stand up. Milinkovićevi pokušaji rušenja izgledali su preočito, a kada ga je Wolf uspio srušiti, vratio se u stand up. Nakon još jednog neuspjelog rušenja, osječki borac nije se na vrijeme ustao, a Wolf to koristi za soccer kick direktno u glavu, koji uzrokuje teški nokaut te prvi poraz Milinkovića, kojem se još neko vrijeme ukazivala pomoć u ringu prije nego je ustao.

Matej Batinić def. Ivan Brkljača – jednoglasna odluka sudaca

Batinić u prve tri minute borbe nije opravdao ulogu velikog favorita, nego su gledatelji vidjeli jedan pasivni stand up. Tek u četvrtoj minuti pogađa izvrstan lijevi high kick, no Brkljača ostaje na nogama, a Batinić do kraja runde ne uspijeva završiti protivnika, koji nije pokazao gotovo ništa osim velikog srca.

Druga runda, druga taktika. Batinić pogađa rušenje, nakon minute dolazi u 'full mount', odakle kreće žestoki ground n' pound, gotovo do kraja runde. No, Brkljača je izdržao, iako je ostao dojam da je sudac mogao prekinuti borbu.

Treća runda je nastavila gdje je stala prethodna. Batinić je imao kontrolu, sjajne ground n' pound pozicije te nije dozvolio Brkljači povratak u borbu. Ipak, nije imao snage završiti svog protivnika, koji zaslužuje sve pohvale za svoj nastup i izdržljivost, no Batinićeva pobjeda ipak je bila uvjerljiva.

Francisco Barrio def. Patrick Pereša – gušenje, 3. runda (0:50)

Prvi pokušaj udarca vidjeli smo tek nakon 40 sekundi, kad je Pereša pokušao kombinaciju, no Croata izbjegava, a onda pogađa kroše te završava rušenjem i počinje kontrolu na podu. Iako se Pereša u nekoliko navrata izvukao, a i sudac je dva puta borbu vratio na noge, Barrio je svaki puta vrlo brzo borbu vratio u parter, gdje je imao potpunu kontrolu, i tako do kraja runde.

Samo 20 sekundi druge runde trebalo je Barriu za novo rušenje, no osim jednog ground n' pounda nije bilo aktivnosti i početkom treće minute borci su ponovno na nogama. Pereša je pokušao u stand upu, no Argentinac odlično brani, a nakon toga hvata pulskog borca i izvodi sjajno rušenje. Do kraja runde Barrio je ponovno kontrolirao borbu.

U posljednjoj rundi Barrio prihvaća stand up borbu. Pereša je to probao iskoristiti, pogodio jedan sjajni direkt, no Barrio je izdržao, skratio distancu te izveo vrhunsko rušenje nakon kojeg odmah radi tranziciju u „rear-naked choke“ i završava borbu.

Marcin Prachnio def. Božo Mikulić – nokaut,1. runda (2:56)

Prachnio je od samog početka uspio Mikulića navesti na stand up, gdje se od samog početka vidjelo da ima prednost u brzini. Nekoliko puta je probao high kickom, no nije bio dovoljno ubojit, iako je otvorio posjekotinu na licu zadarskog borca. Poljak je uspio obraniti i jedno rušenje, a nakon toga napao te pogodio lijevi high kick, kojim je odmah srušio Mikulića i sudac prekida borbu. Vrlo atraktivna i efektna pobjeda ovog borca, u njegovom drugom FFC nastupu.

Darko Banović def. Matija Blažičević – jednoglasna odluka sudaca

U prvoj rundi ofenzive je krenuo Blažičević koji je pogodio nekoliko dobrih udaraca, dok je Banović pokušavao kontrirati. Sredinom runde Banović ostvaruje rušenje, no na podu nije bilo aktivnosti te sudac vraća borbu na noge, gdje je ponovno konkretniji bio hrvatski borac.

Početkom druge runde Banović pogađa koljeno, kojim otvara posjekotinu na Blažekovićevom licu, no ovaj ipak dolazi u klinč. Nakon tog klinča dolazi do rušenja, a sudac vrlo brzo borbu seli na sredinu ringa. Ipak, Banović uspijeva napraviti tranziciju, dolazi u gornju poziciju te kontrolira rundu do njenog završetka.

U trećoj rundi borci brzo završavaju u u klinču, a nakon minute Banović dolazi do rušenja i uspješno kontrolira situaciju na podu. Sredinom runde se Blažičević pokušava ustati, no sve završava ground n' poundom od strane momka iz Austrije, a nakon toga ponovno dolazi do kontrole. U posljednjoj minuti sudac diže borce na noge, no Blažičević nije pogodio niti jedan ozbiljan udarac i Banović uspješno privodi borbu kraju.

Hrvoje Martić def. Fabio Ambrosini – nokaut, 1.runda (0:35)

Nakon kratkog ispitivanja snaga, Martić kreće u seriju, pogađa dva direkta, nakon toga i lijevi kroše, kojim ruši talijanskog borca te završava borbu ground n' poundom. Ova borba tako završava gotovo prije nego je zapravo i počela.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI