Fenomenalne vijesti: Zagreb dobiva ultra moderni “Zagrebački boksački centar” (FOTO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 05.03.2018 15:08h Autor:

Photo: Zagrebački boksački savez

Zagreb bi uskoro na adresi Avenija Dubrovnik 15 – Zagrebački velesajam, točnije u Paviljonu 18, trebao dobiti moderni “Zagrebački boksački centar”. To je na svojim novim službenim web stranicama najavio Zagrebački boksački savez.

Ideja se realizira u suradnji s Gradom Zagrebom, a u novom modernom zdanju bi osim istaknutih hrvatskih boksača trebali moći trenirati i rekreativci.

U tekstu se otkrivaju i skice (u 3D prikazu) impresivnog zdanja za koji se tvrdi da će biti jedan od najljepših sportskih objekata u Hrvatskoj. Centar će se protezati na više od 2300 m2, a njime zagrebački i hrvatski boks dobiva dvoranu za treninge i natjecanja, uključujući i tribine za gledatelje (ukupno četiri ringa s pratećom opremom za najmoderniji trening), dvije svlačionice svaka s po pet tuševa, saunom, te prostorom za zagrijavanje.

Zagrebački boksački centar, uz multimedijalnu sobu koja će prezentirati povijest zagrebačkog i hrvatskog boksa, te pratiti aktualna događanja, ima i sve one sadržaje koji pružaju mogućnost za ostvarivanje Boksačke akademije (edukacija trenera, predavanja i dr.) kako bi se boksački sport podigao na još višu rezultatsku i organizacijsku razinu – stoji u opisu ovog velebnog zdanja.

Ovim Centrom stvorene su i sve pretpostavke za omasovljenje boksa, s naglaskom na najmlađe dobne skupine, žene i rekreativce. Zagrebački i hrvatski boksači poput Mate Parlova, Željka Mavrovića, Damira Škare, Filipa Hrgovića, Hrvoja Sepa i mnogih drugih, proslavili su ne samo zagrebački i hrvatski sport nego i naš grad i našu domovinu. Zagrebački boksački centar kruna je svih tih napora i dometa, te istodobno i obveza u danima što dolaze, zaključuje se u tekstu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI