Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Felix Sturm izgubio pojas: Izludio ga "ludi" Soliman | Fight Site

Felix Sturm izgubio pojas: Izludio ga "ludi" Soliman

Vijesti iz regije 01.06.2014 11:29h Autor:

Soliman i Sturm

Felix Sturm ili originalno Adnan Ćatić, je sinoć poražen u meču za titulu svjetskog prvaka prema IBF verziji u srednjoj kategoriji od strane Sama Solimana. Australac je slavio nakon 12 uzbudljivih rundi jednoglasnom odlukom sudaca (2x 118 – 110, 117 x 111) preotevši tako vrijedan naslov. Brojke dovoljno govore o njegovoj dominiciji ili je bolje rečeno nemogućnosti Sturma da se prilagodi neortodoksnom boksu koji upražnjava Soliman.

Brzi ulasci, hvatanja pa kratke eksplozivne serije… to je način na koji je Soliman doslovce izluđivao Sturma, a na koji bosanskohercegovački boksač s njemačkom putovnicom jednostavno nije imao odgovor. Strum je pokušavao tehničkom izvedbom, no ona je padala u vodu čim bi Australac uspio doći do klinča. Na kraju mu je ponestalo i goriva u rezervoaru što nije bio slučaj kod uvijek vrhunski spremnog Solimana.

Ovo je bio drugi dvoboj ove dvojice i drugi poraz Sturma. Nadamo se da će ovaj put Soliman proći doping test pa da se iza ovog dvoboja neće vući repovi kao nakon posljednjeg njihovog meča. Za 40-ogodišnjeg Silimana ovo je bila 44 pobjeda u profesionalnoj karijeri (uz 11 poraza), dok je 35-godišnji Sturm ubilježio 4 poraz.

Spomenimo i to da je u jednom od "prestižnih" mećeva ponovno slavio Adnan Redžović (15-0-0). On je pobijedio Tomasa Mrazeka (9-47-6) većinskom odlukom sudaca. S obzirom na očajan profesionalni score Mrazeka, jasno je da se od Redžovića očekivala uvjerljivija pobjeda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI