Fabjan: Ovo mi je najveći izazov karijere, a onda slijedi meč za svjetsku titulu!

Vijesti iz regije 15.08.2012 08:24h Autor:

Miran Fabjan

Miran Fabjan nestrpljivo čeka subotu i priliku da na spektaklu Admiral Markets Fight Night napokon uđe u ring s jednim od najboljih europskih boraca do 81 kilograma.

Tri dana još su preostala do početka jedne od najboljih borilačkih priredbi koja se organizira u nama susjednoj Sloveniji u proteklih nekoliko godina. Admiral Markets Fight Night donosi nema nekoliko zaista odličnih K-1 dvoboja, uključujući pa hrvatskih boraca, a vrhunac večeri bit će ulazak Mirana Fabjana i Yoanna Kongoloa u ring.

Ponajbolji slovenski borac odmjerit će snage s jednim od najboljih europskih K-1 boraca u kategoriji do 81 kilogram, a to je meč koji mu definitivno predstavlja krunu dosadašnjeg dijela karijere.

"Kongolo je iznimno kvalitetan borac, među najboljima u Europi. Doveli smo teškog protivnika na domaći teren, koji ja ipak prvenstveno vidim kao prednost. Postoji velika mogućnost da se krajem godine borim za titulu WAKO Pro svjetskog prvaka i nadam se da ćemo imati priliku to organizirati također negdje u Sloveniji, nadamo se dolasku u Halu Tivoli u Ljubljani. To bi bio zaista ipak vrhunac moje sportske karijere", rekao je Fabjan u razgovoru za 24ur.

Koliko je Kongolo opasan protivnik potvrdit će i podatak da je u 49 mečeva samo dva puta poražen, a u više od polovice slučajeva do pobjede je stigao prekidom. Švicarski borac bez obzira na to iznimno respektira Fabjana. "Miran je vrlo dobar borac i kvalitetan protivnik, definitivno će to biti eksplozivna borba. Ja ću pokazati zbog čega sam u vrhu i da u Švicarskoj ima jako dobrih boraca, nadam se da će Miran biti dobro pripremljen za ovaj rat."

Podsjetimo, na AMFN-u nastupaju također i četiri hrvatska borca: Danijel Grabar, Augustin Miletić, Ivan Stanić i Igor Mihaljević.

 

 

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI