Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
ESPN: Evo zašto je Miočić najbolji teškaš u UFC povijesti (VIDEO) | Fight Site

ESPN: Evo zašto je Miočić najbolji teškaš u UFC povijesti (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 18.05.2017 09:21h Autor:

screenshot

Među onima koji se pitaju je li Stipe Miočić najbolji teškaš u UFC povijesti je i elitna sportska mreža ESPN, koja je oko te teme zatražila mišljenje svoja dva analitičara, MMA superzvijezda Chaela Sonnena i Gilberta Melendeza.

Impresivna šampionska serije od tri pobjede nokautima u prvoj rundi, u tri borbe ta titulu prvaka, izgleda stvarno nevjerojatno i mnogi se čude kako je to uspio borac koji na prvu ruku ne izgleda zastrašujuće, borac koji nikada nije bio naglašavan u medijima, odnosno borac kojeg donedavno nitko nije niti shvaćao kao ozbiljnog “contendera” na vrh UFC-a, a automatski i MMA vrh svijeta.

ESPN je tako u svom redovnom showu postavio pitanje da li je Stipe čak i najbolji ikad. Voditelj je to prvo napomenuo, odnosno rekao je kako se čini da je hrvatski borac iz Clevelanda spreman porušiti mnoge rekorde i postati najveći. Na to se odmah osvrnuo Chael Sonnen:

“Ja sam prijatelj sa Stipom, no ovdje ću biti pošteni analitičar. Meni nije jasno što je toliko sjajno kod njega. Nije izuzetno brz, rad nogu mu također nije impresivan, nije ništa drugo nego dinamičan borac. Tu mislim nakon kako se kreće naprijed u 1-2 kombinacijama. Ima sjajnu bradu i odlično hrvanje, ali gotovo ga uopće ne koristi. Zašto je onda tako dobar? Zato što ide prema naprijed! Ima veliko samopouzdanje, ide ti u lice i ne odustaje. Bori se jednostavno i odrađuje posao. I ja sam svejedno iznenađen njegovim uspjehom.”

Gilbert Melendez pokušao je pronaći objašnjenje vrlo lake pobjede nad Dos Santosom, s kojim je prije dvije i pol godine odradio teških pet rundi, ali i prethodne dvije borbe:

“On jednostavno uzme sredinu kaveza i upravlja njome, zapovijeda. Sva tri protivnika je nokautirao u prvoj rundi, što je impresivno. Ono što je glavno kod njega je to što je on veliki radnik. Jedan je od najvećih radnika među borcima. Ako se dobro pripremaš, to dovodi do samopouzdanja, a to se ovdje dogodilo. I zbog toga je on toliko dobar!”

Sonnen je još dodao kako je bitna stvar i ono što ga razlikuje od većine drugih prvaka, je to što on još uvijek ima svoj posao i detaljno posložen raspored, odnosno ne gubi vrijeme putovanjima svijetom i promocijom svojih borci. Stipe je jednostavno uvijek na svom poslu, bilo da je riječ o poslu borca ili vatrogasca te ga to čini toliko dobrim. Ne možemo se ne složiti s Chaelom, koji je ovog puta potpuno pogodio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI