Erko Jun će novu KSW borbu imati protiv poljskog najkontroverznijeg borca!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 28.08.2018 10:08h Autor:

Erko Jun i Popek

Poljski KSW ugovorio je novi MMA nastup za Erka Juna, svjetski poznatog fitness modela rodom iz Bosne i Hercegovine. Protivnik u njegovoj drugoj borbi biti će Pawel Mikolajuw, poznatiji kao Popek, poljska hip hop svjetska i vjerojatno najkontroverzniji borac u KSW-u.

Erko je svoj prvi KSW nastup imao 9. lipnja, kada je savladao Tomasa Oswieczinskog, na KSW 44 eventu. Jun je tada slavio nokautom u prvoj rundi, a poljsku glumačku akcijsku zvijezdu je završio desnim krošeom. Nije dugo trebao čekati na svoj idući nastup, odnosno već idući KSW event imati će ovog 28-godišnjaka na svom programu. U pitanju je KSW 45 koji se održava 6. listopada u londonskoj Wembley Areni.

Juna će tamo čekati 39-godišnji borac poznat pod nadimkom Popek ili Popek Monster, nerijetko i Popek Rak. Pravog imena Pawel Mikolajuw, ovaj borac inače je poljska hip hop zvijezda, a poznat je po tetovažama svojih bjeloočnica, kao i po tome da si je kirurški dao napraviti ožiljak preko cijelog lica. U MMA karijeri odradio je šest borbi te je upisao po tri pobjede i poraza. Tri nastupa imao je u KSW, upisavši pobjedu i dva poraza. Posljednji nastup imao je u prosincu prošle godine, kad je nokautom poražen od Tomasa Oswieczinskog, gore spomenutog borca kojeg je Jun savladao u svom prvom nastupu.

Belgijski borac pravog imena Ermin Junuzović, iz BiH je otišao kada je imao samo dvije godine, slijedom ratnih zbivanja. Vrlo mlad počeo se interesirati za fitness te je u međuvremenu izgradio pravo malo poslovno carstvo uz brand koji nosi njegovo ime. Borilačkim sportom aktivno se počeo baviti prije nešto više od godinu dana, kada je došao u UFD Gym u Düsseldorfu kod trenera Ivana Dijakovića. Tamo trenira zajedno s Robertom Soldićem, koji će također nastupiti u Londonu, gdje će imati revanš protiv Dricusa Du Plessisa, u kojem će pokušati vratiti titulu prvaka velter kategorije. Visok je 178 centimetara, a za prošlu KSW borbu imao je ravno sto kilograma.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI