Erik Pijetraj poražen u prvom kolu kvalifikacijskog turnira za OI u Riju

Vijesti iz regije 10.04.2016 13:23h Autor:

Leonard i Erik Pijetraj

Hrvatski boksački reprezentativac Erik Pijetraj zapeo je već na prvoj stepenici na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u turskom gradu Samsunu. Hrvatski prvak u kategoriji do 64 kg izgubio je dvoboj 1. kola protiv Hassana Amzilea.

Francuski boksač je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom (26:30, 26:30, 26:30) i tako zasad izgubio šansu za plasman na kolovoške Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

“Htijenja mi nije nedostajalo, nisam se predavao do zadnje sekunde, ali teško je očekivati pobjede u elitnoj međunarodnoj konkurenciji sa samo četiri seniorska meča. Meni jednostavno nedostaje iskustva, moja je prava šansa olimpijski turnir 2020. u Tokiju”, izjavio je 18-godišnji Erik.

Sin izbornika hrvatske reprezentacije je boksao je u granicama svojih trenutačnih mogućnosti, možda su suci trebali bolje vrednovati njegovu izvedbu i dobre udarce u drugoj rundi, no ukupno gledajući, francuski reprezentativac je zaslužio pobjedu. Eriku je ringovni sudac u trećoj rundi dodijelio i javnu opomenu pa je tako izgubljena svaka šansa za eventualni preokret.

“Amzile nije boksač kojeg Erik ne bi mogao pobijediti, no morao bi boksati bez pogreške, a u njegovoj dobi i s njegovim iskustvom to nije realno. U svakom slučaju, Erikovi su najbolji mečeve tek pred njim”, poručio je njegov otac i izbornik Leonard Pijetraj.

Danas, oko 15 sati po hrvatskom vremenu, u ringu će se naći Sesvećanin Luka Plantić koji nastupa u kategoriji do 75 kilograma, a nakon njega, oko 19 sati, na scenu stupa Delničanin Matteo Komadina.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI