EP judo: Poraz Tihee Topolovec

Vijesti iz regije 22.04.2016 09:53h Autor:

Tihea Topolovec

Prvog dana Europskog judo prvenstva u Kazanu na tatami je izašla Tihea Topolovec u kategoriji do 52 kilograma. Kadetska viceprvakinja svijeta nije uspjela doći do pobjede protiv Ukrajinke Starkove, ali je potvrdila veliki potencijal.

Tihea Topolovec otvorila je nastupe hrvatskih predstavnika na Europskom judo prvenstvu. Unatoč činjenici da ima samo 17 godina Topolovec je već potvrdila kvalitetu na seniorskoj razini i to na nedavnim Europskim kupovima u Sarajevu i Dubrovniku. Ipak, iskusnija 23-godišnja Ukrajinka Oleksandra Starkova od početka borbe se postavila autoritativno te iskoristila činjenicu da je fizička snažnija. Nakon dvije minute borbe uhvatila je hrvatsku judašicu u zahvat i to je bio kraj.

“Ovo Europsko prvenstvo je skupljanje iskustva za Tiheu. Žao mi je što nije prošla do dvostruke svjetske prvakinje Majlinde Kelmendi pa da dobije još bolji osjećaj o vrhunskom judu. Ovakvi nastupi će joj puno bolje pokazati na što mora staviti naglasak u svom razvoju u odnosu na nastupe u kadetskoj ili juniorskoj konkurenciji.”, rekao je nakon borbe trener Tomislav Marijanović.

U petak 22. travnja na tatami izlaze dvije hrvatske predstavnice, obje u kategoriji do 63 kilograma. Marijana Mišković Hasanbegović preko Nizozemke Franssen lovi plasman na Olimpijske igre, dok Andreja Đaković za protivnicu ima predstavnicu iz Belgije Loko.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI