EP judo: Hrvatska pokazala potencijal, ali i ostala bez bronce u Kazanu

Vijesti iz regije 25.04.2016 11:28h Autor:

Photo by Hrvatski judo savez

Hrvatske reprezentativke okončale su nastup na Europskom prvenstvu koje se ovih dana održavalo u Kazanu. Završni dan natjecanja donio je hrvatskim predstavnicama borbu za brončanu medalju u kojoj se ipak iskusnijom pokazala reprezentacija Francuske.

Prvo kolo ekipnog Europskog prvenstva donijelo je Hrvatskoj jaku Njemačku koja je prošle godine osvojila europsko srebro. Bila je Hrvatska blizu pobjede nad favoriziranim Njemicama koje su u konačnici slavile s 2:3. Nastavak natjecanja donio nam je repasaž s Mađarskom i 3:2 pobjedu koju je u odlučujućem nastupu donijela Brigita Matić.

Uslijedila je borba za broncu protiv Francuske koja je u polufinalu izgubila od Rusije rezultatom 3:2. Taj susret donio je razočaranje kod naših predstavnica, ali i potvrdu dobrog rada. Francuskinje su se pokazale kao uspješnije i iskusnije te su naposlijetku slavile s 4:1, u meču koji je bio neizvjesnije nego što to nalaže sam rezultat.

Napomenimo i to, kako je Hrvatska u Kazanu bila oslabljena izostancima Barbare Matić i Andreje Bekić, stoga možemo reći kako je peto mjesto hvale vrijedan rezultat, a od njega samog, vrijednije je i iskustvo s kojim je ženska reprezentacija napustila Rusiju.

U konačnici su do zlata u ženskoj konkurenciji stigle Poljakinje, dok je najsjajnije odličje u muškoj pripalo predstavnicima Gruzije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI