Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
EP: Hrvatske judašice svladale Rusiju u borbi za broncu! | Fight Site

EP: Hrvatske judašice svladale Rusiju u borbi za broncu!

Vijesti iz regije 24.04.2017 11:04h Autor:

FOTO: Hrvatski judo savez

Nakon brončanih medalja Dominika Družete i Barbare Matić, Europsko prvenstvo u Varšavi zaključeno je i brončanom medaljom hrvatskih judašica u ekipnom dijelu natjecanja.

Hrvatske reprezentativke do ovog su odličja došle svladavši Rusiju nakon što su u početku poražene od jake Njemačke na koju su išle oslabljene za Barbaru (ozljeda rebra).

Tena Šikić se dobro borila protiv Nordmeyer, imala i nekoliko prilika za bacanja, ali se Njemica bolje snašla i slavila ipponom pred kraj borbe. Tihea Topolovec je izgubila ipponom od Coban, a Mišković Hasanbegović od Trajdos. Pozitivan je bio pristup i nakon, već odlučenih 3-0, Maje Blagojević protiv Scoccimarro te Maranić protiv Weiss, ali Njemice su bile prejake.

U borbi za broncu imali smo za protivnice ruske judašice koje su u polufinalu bile nadomak pobjede protiv snažne Francuske. Početak nije bio obečavajuć jer je Tena Šikić (do 52 kg) izgubila ipponom nakon samo 10 sekundi od Kuzjucine.

Međutim, sve nakon toga je bilo ništa manje od fenomenalnog. 18-godišnja Tihea Topolovec (do 57 kg) je wazarijem slavila protiv Golomidove, a Hrvatskoj je prednost donijela Marijana Mišković Hasanbegović (do 63 kg) krasnim zahvatom protiv Davidove. Iste one Davidove od koje je Maja Blagojević izgubila u pojedinačnom nastupu na EP-u.

I onda na scenu stupa Barbara Matić (do 70 kg). Stisnula je zube i uz bolove u rebrima wazarijem svladala Prokopenko! Hrvatsko slavlje je moglo početi, a zaokružila ga je Ivana Šutalo (preko 70 kg) predivnim ipponom protiv Čibisove. Konačnih 4-1 i brončana medalja za Hrvatsku!

Varšava će posebnim slovima biti upisana u povijest hrvatskog juda. Osim osvojene tri medalje, Barbara Matić je postala druga hrvatska judoka koja ima dvije europske medalje (Goran Žuvela je prvi). Dominik Družeta je na prvom velikom seniorskom natjecanju osvojio medalju i potvrdio kako neosporni talent iz dana u dan sve više pretvara u kvalitetu, javlja judo.hr.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI