Ema Kozin nastavlja impresivno: Slovenska princeza nokautom došla do nove titule!

Vijesti iz regije 17.03.2018 10:44h Autor:

Ema Kozin i tim

Još jedan sjajno odrađen posao je iza mlade slovenske boksačice, Eme Kozin. Najmlađa svjetska prvakinja došla je do još jednog pojasa, nakon što je u Oklahoma Cityu savladala Evu Halasi Bajić.

Srpsko-mađarska boksačica, koja je jednom ranije savladala Ivanu Habazin, došla je kao zamjena, budući da se Kozin (12-0) prvobitno trebala boriti protiv Mapule Ngubane, boksačice iz Južnoafričke Republike. Afrikanka je ipak bila prisiljena odustati jer nije ishodila vizu, no Kozin je na kraju dobila ispit u obliku jedna sjajne i iskusne boksačice. I to je odradila impresivno kao i sve do sada.

Ema je dominirala od samog početka, a do pobjede je došla nokautom na kraju pete runde. Kozin je u posljednjih sekundama svoju protivnicu poslala na pod, ali gong je nije uspio spasiti. Sudac joj je brojao te nakon što je odbrojao do 10 je zaključio kako Eva nije sposobna nastaviti meč i bivša IBF svjetska prvakinja je ovog puta poražena.

Kozin je na ovaj način obranila WIBA svjetsku titulu, osvojenu krajem prošle godine te je svojim trofejima dodala onu promocije GBC. Ema je inače prošlog mjeseca napunila 19 godine, a osvajanjem WBF svjetskog pojasa, u listopadu prošle godine, postala je najmlađa svjetska prvakinja s pojasom neke od četiri elitne promocije.

Mlada Slovenka inače nastupa u srednjoj kategoriji, kojom dominira fantastična 27-godišnja Njemica, Christina Hammer (22-0), i nema sumnje kako će se svakom novom Eminom pobjedom sve glasnije govoriti o njihovom međusobnom meču. No, Emin tim pametno radi oko njene karijere i znaju kako treba napredovati korak po korak. Kada dođe vrijeme za meč protiv Hammer, koju još niti jedna djevojka nije uspjela ozbiljnije ugroziti, oni će to najbolje znati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI