Ekskluzivno iz Nottinghama: Stipe Miočić je “prava životinja”!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 28.09.2012 08:22h Autor:

Stipe Miočić

Prošli vikend na UFC-u 152 u Torontu, ovaj u Nottinghamu na UFC on Fuel 5 priredbi. Neki bi rekli da imam posao iz snova što i nije daleko od istine, no ja bih ipak rekao da možemo biti sretni što ovako mala zemlja poput Hrvatske ima toliko talenta za borilačke sportove.

I Pokrajac i Miočić su "jahali" na tri uzastopne pobjede u najjačoj svjetskoj MMA promociji što je samo po sebi nevjerojatan uspjeh, a nakon što je Igor u Kanadi poražen protiv Vinnyja Magalhaesa, još uvijek se nadamo da će Stipe ove subote nastaviti s impresivnim predstavama u kavezu. Doduše, zadatak mu neće biti nimalo jednostavan niti lagan jer će na drugoj strani kaveza stajati jedan od najvećih talenata teškaške divizije općenito – Nizozemac Stefan Struve. Pobjednik ovog dvoboja će poletjeti vrlo visoko, prema samom vrhu ove "kraljevske" kategorije i nije previše neozbiljno reći da bi Miočić, ako i dalje nastavi impresionirati, u ovo doba iduće godine mogao biti ono što Dana White naziva "contenderom".

Nakon što ga danas prvi put uživo upoznao, u to sam još uvjereniji. Stipe je prava "životinja". Na svojih 194 centimetra je nabio 110 kilograma kvalitetne mišićne mase. Da se radi o prirodnom teškašu vidi se već na prvi pogled. Izražena i vrlo čvrsta brada, široka ramena, dugačke i krupne ruke. Kada bi htio, ovaj bi medicinski tehničar, koji spašava unesrećene u vatrogasnim intervencijama, mogao nabiti i još koji kilogram, no i ovako svojom pojavom protivnicima uljeva strah u kosti. Miočić bi sutra ujutro nakon doručka ekskluzivno za Fight Channel i Fight Site trebao dati kratak intervju koji će najaviti subotnji dvoboj, stoga obavezno posjetite naš portal.

Za razliku od Toronta i Stockholma, posljednja dva UFC-ova eventa koja sam pratio uživo, u Nottinghamu nema previše strke oko dolaska američke promocije. Ovaj studentski grad živi mirno kao da u njihov grad nisu došle svjetske MMA zvijezde i ponajbolji engleski gladijatori. Nema fanova ispred hotela koji žicaju autograme, nema hrpe trenere, sparing partnera i ostalih ljudi iz sporta koji se inače motaju pored službenog hotela. No, ovo je tek prvi dojam nakon što smo stigli i raspremili kufere. Možda će se sve promijeniti sutra kada je na rasporedu i službeno vaganje. Sipe se ne mora brinuti hoće li zadovoljiti, no nema sumnje da mu nije svejedno uoči prvog UFC-ovog eventa na kojem je glavna zvijezda. Vjerujemo da mu je Joe Silva s razlogom pružio ovo povjerenje i da će ga on u subotu itekako opravdati…

Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI