Eddie Hearn otkrio što bi se trebalo dogoditi s eventom na kojem nastupa Filip Hrgović

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.05.2019 15:23h Autor:

Filip Hrgović

Dobili smo informacije oko toga što će se dogoditi s programom na kojem bi 25. svibnja trebao nastupiti Filip Hrgović. Glavni promotor eventa, Eddie Hearn, pokušat će pronaći najbolje rješenje za sve, nakon što je zbog ozljede Oleksandra Usyka ostao bez glavne borbe.

Usyk je trebao predvoditi program u Oxon Hillu borbom protiv Carlosa Takama. Ipak, prije nekoliko dana se ozlijedio i prisiljen je otkazati nastup. To je u probleme dovelo cijeli program, budući da nema mjesta za zamjenu. Otkrio je Hearn što se zapravo dogodilo s Ukrajincem i kad bi se mogao vratiti.

“Ozlijedio je biceps, neće biti potrebna operacija. Mislim kako će se moći boriti u kolovozu ili otprilike tako nekog datuma. Treba mu pet tjedana odmora prije nego ponovno krene trenirati. Ne znam kako je došlo do ozljede niti što se dogodilo. Jasno je kako zbog prelaska u tešku kategoriju radi više teških stvari i sparira s većim momcima. Ne znam je li do ozljede došlo u teretani ili tijekom sparinga, no znam da je velika šteta jer smo se veselili tom meču”, rekao je Hearn u razgovoru za iFL.

Cijeli program trebao se emitirati na DAZN-u, a Hearn prije svega ima obaveze prema boksačima koje je za event angažirao. Očekuje se kako će konačnu odluku donijeti u nedjelju, nakon što završi event kojeg ovog vikenda u Nottinghamu organizira. Ipak, otkrio je što će se najvjerojatnije dogoditi.

 “Moramo odlučiti što ćemo napraviti s tim programom. Svakako ga namjeravam održati jer se na njemu nalazi jako puno nama bitnih borbi. Tu su Davin Haney, Michael Hunter i Filip Hrgović, a također je tu i ženska borba za ujedinjene pojaseva. Najvjerojatnije ću event preseliti u Vegas i staviti Davina Haneya da predvodi program u svom gradu. Napravit ću manji event, dati svima priliku i ispoštovati svoje obaveze. Nije idealna situacija, ali tako je kako je.”

Hearn je na eventu planirao promovirati nekoliko boksača, među kojima se nalazi i Hrgović. Hrvatskom boksaču ovo će biti prvi meč otkako je s “gazdom europskog boksa” sklopio ugovor o kopromoviranju. Što se tiče Devina Haneya, koji bi program u ovakvoj opciji trebao predvoditi, radi se o 20-godišnjem boksaču lake kategorije. Do sada je ostvario 21 pobjedu u jednako toliko profesionalnih nastupa. Trenutni je vlasnik je WBC i WBO interkontinentalnih titula lake kategorije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI