Dušan Džakić pobjedom na Megdanu završio karijeru

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 16.03.2019 15:09h Autor:

Dušan Džakić

Nakon jedne od impresivnijih pobjeda svoje MMA karijere, Dušan Džakić je istu odlučio završiti. Odmah nakon jučer odrađene borbe na Megdanu 4, objavio je kako je to bila njegova posljednja borba.

Jedan od najpopularnijih boraca u regiji savladao je mladog Maximiliana Grafa iz Njemačke brutalnim nokautom već prvim pravim udarcem. Nijemac je nakon prekida ostao ležati na podu te mu je i sam “Cyborg” pomogao da se oporavi od nokauta. Prepuni SPENS pozdravio je veliku pobjedu svog ljubimca, a on se na kraju publici i obratio.

“Hvala za sve. Ispričavam se ako sam ikada ikoga nervirao. Hvala ako ste me voljeli, ovo je kraj karijere”, rekao je Dušan, nakon čega je otišao iz ringa proslaviti pobjedu sa svojim timskim kolegama.

Vodeći se podacima sa Sherdoga, Dušan Džakić karijeru završava s 23 pobjede i 11 poraza. Čak 21 pobjedu ostvario je prekidom te su mu ukupno tek četiri borbe u karijeri otišle do sudačke odluke. Svoj prvi nastup imao je 2006. godine, no pravu popularnost počinje stjecati 2008. godine, putem promocije Night Of Martial Arts. 2010. godine proslavio se nastupima u slovenskom WFC-a, nakon čega nastupa u Tesla FC promociji, a 2013. godine pristiže u FFC. U FFC-u je doživio poraze od Primoža Vrbinca i Ivana Gluhaka te je upisao pobjedu nad Bojanom Kosednarom. Između njih dvojice zapravo je stvoren jedan od najpoznatijih MMA rivaliteta na ovim prostorima, a Kosednar je kasnije taj poraz osvetio. Osim ovih promocija, Džakić je nastupao i na prvim eventima danas velikog SBC-a.

Spomenuti poraz u revanšu od Kosednara je zapravo jedini Džakićev poraz u posljednjih sedam borbi te on završava karijeru s jako dobrim nizom. Ipak, zdravstveni problemi i sve manja glad za borbom, o kojoj je više puta govorio, razlog su toga da završi s borbama. Naravno da će ostati u dvorani i da će biti velika podrška svojim kolegama i mladim borcima, kojima je uvijek bio spreman dati savjet.

Fanovi će ga pamtiti po kombinaciji trash talk ispada, ali i nekih događaja gdje se pokazao kao momak meka srca i veliki emotivac. Prije svega tu mislimo na poruku podrške Ivici Truščeku nakon niza poraza, kao i situaciju kada mu je nestao pas. Dušan je inače veliki ljubitelj životinja te je redovni sudionik raznih akcija kojima se skupljaju sredstva za pomoć istima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI