Dudi Janković liječnici odobrili povratak u kavez nakon moždanog udara prošle godine!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 05.06.2015 11:33h Autor:

Dušica Janković

Duda ili Dušica Janković, srpsko-brazilska boksačica i MMA borkinja je dobila dozvolu liječnika da se vrati u borilište nakon što je prije otprilike godinu dana doživjela gotovo smrtonosni moždani udar u dvorani.

Prema riječima Janković, inače članice tima Nogueira, moždani udar nije imao nikakve veze sa sportom, nego s kontracepcijskim pilulama, te je godina dana rehabilitacije bila dovoljna.

"Sve je sada dobro", izjavila je Janković za MMAFighting i dodala:

"Doktori su mi rekli da se mogu vratiti treningu. Sada treniram normalno, jako sam sretna i zadovoljna. Najteže je bilo držati se podalje od dvorane. Nisam tamo zalazila jer mi je bilo teško gledati, a ne trenirati. To je moj život, obožavam se baviti ovime."

Janković u Brazilu živi od 1999., a poznata je i kao najmlađi crni pojas u Shotokan karateu u povijesti Srbije. Najprije je krenula u kick boksing te je od 2001. do 2003. osvajala prvenstva Brazila da bi se uskoro okrenula profesionalnom boksu. Od 15 profesionalnih mečeva, pobijedila je u njih 11 postaši usput svjetska boksačka prvakinja.

2012. je debitirala u MMA borilištu, no za sada ima tek 1 pobjedu i 3 poraza. Ugovor s Invicta FC-om je i dalje valjan…

"Odradit ću jednu borbu u Brazilu prije nego se vratim u Invictu. Imam još tri borbe u ugovoru s tom promocijom, ali imam i dobru ponudu za boks. Ne želim brzati", zaključila je Janković.

                                          

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI