Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Dušan Džakić: Sudac je kriv za moja prva dva FFC poraza | Fight Site

Dušan Džakić: Sudac je kriv za moja prva dva FFC poraza

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 10.10.2015 17:18h Autor:

Dušan Džakić

Dušan Džakić će po treći put ući u FFC ring, a smatra kako je zaslužio taj poziv, jer misli da su kod oba njegova prva dva poraza kumovao sudac.

Protivnik srpskom "Cyborgu" bit će Bojan "Želva" Kosednar, koji se borbama vraća nakon više od dvije godine neaktivnosti. To će se dogoditi na FFC 20 eventu, ovog mjeseca u Zagrebu, a ukratko smo porazgovarali s Dušanom o onome što se dogodilo ranije te onome što bi moglo ovog puta.

Nakon dva poraza dobio si novu priliku unutar FFC organizacije. Jesi li se tome nadao?

Naravno da jesam, jer kod oba moja prva dva poraza nisam bio kriv ja, nego je bio kriv sudac.

Nakon borbe protiv Ivana Gluhaka ostalo je dosta repova i neriješenih stvari. Kako se danas osjećaš kad se sjetiš te borbe i imaš li još uvijek isti dojam?

Dojam je naravno još uvijek isti. Sudac je to krivo presudio, no da se ne vadim potpuno na njega, dio krivice pada i na mene. Jako sam loše odradio skidanje kilograme te sam na meč došao izuzetno umoran.

Postoji li želja za revanšom, možda baš u FFC-u?

Ne postoji nikakva posebna želja. Spreman sam se borio protiv apsolutno svih FFC-ovih boraca do 77 kilograma. Svi smo mi ljudi od krvi i mesa, ime mi stvarno nije bitno.

Nakon tog FFC-a si nastupio još dva puta i ostvario dvije pobjede. Možeš li nešto reći o tim nastupima?

Pobjeda protiv Igora Petrova mi znaći neizmjerno puno jer svi znaju kakav je taj dečko monstrum. Izuzetno je snažan i opasan borac. Druga pobjeda, protiv Sidarde Patarčića ipak nije toliko respektabilna.

Koliko su ti zapravo te pobjede vratile samopouzdanje, jer nakon dugo vremena si uspio spojiti dvije pobjede?

Nisam ga trebao vraćati, jer ja samopouzdanje nikad niti ne gubim. Posebno ne kad mi dvije pobjede usere sudac, a ne ja.

Bojan Kosednar ti je protivnik. Vraća se nakon dvije godine. Koliko misliš da će to utjecati, odnosno očekuješ li "ring rust"?

On je jak, čvrst i neizmjerno opasan. A sve što znam je da je, tamo gdje je bio, sigurno postao još jači, bolji i kvalitetniji. Zbog toga sam posebno želio borbu upravo protiv njega.

Zajedničko vam je što ste obojica borci koji se vole potući, a ujedno ste i iskusni. Možemo li onda očekivati otvorenu borbu, gdje će jedan sigurno pasti?

Ja sam u FFC-u već padao dva puta pa tko zna. Ne bi mi bilo problem i treći, haha.

Gdje vidiš svoje prednosti? Osim u tome što se on nije borio preko dvije godine?

Mislim kako sam bolji borac i moja je prednost svuda osim u hrvanu, tamo je on bolji.

Jedan si od boraca prema kojem nijedna publika nije ravnodušna, imaš li što za poručiti zagrebačkoj?

Imam i to jednu kratku: Očekujte spektakl!

Razgovarao: Mario Katušić
mariokatusic.os@gmail.com

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI