Drobac: Iznenadio sam i sebe onom letećom polugom (VIDEO)

Vijesti iz regije 10.02.2013 17:55h Autor:

Saša Drobac

Prvo kolo Hrvatske MMA lige ostat će najviše upamćeno po odličnoj pobjedi Saše Drobca, člana CroMMA Gyma, koji je do svoje pobjede nakon jedne prilično teške situacije stigao zahvaljujući ne baš često viđenoj letećoj poluzi na ruci.

O talentiranim Drobcu ne možete previše pronaći na Internetu, no zato je u kratkom razgovoru za Fight Site otkrio kako je krenula njegova karijera, a može se reći da je doslovno od malih nogu u svijetu borilačkih sportova.

"Sa sedam godina sam krenuo na judo i to je moja prva ljubav. Dan danas ga treniram i imam smeđi pojas. Judo me naučio puno toga. Kad sam navršio 16 godina krenuo sam na MMA. Puno sam se koncentrirao na grappling i prošao mnogo turnira, nakon godinu dana sam otišao na seniorsko PH u grapplingu i osvojio, što mi je bila jedna od dražih pobjeda. Nakon dosta iskustva na grappling turnirima ušao sam u amaterski MMA. Tu sam se opet iskazao sa skorom 7-0 i osvajanjem državnih prvenstava. Subota je bila još jedna stepenica gore i novo iskustvo u mojoj borilačkoj karijeri, za sad je krenulo jako lijepo, ali još je puno rada, treninga i mečeva ispred mene."

Komentari o prvom eventu Hrvatske MMA lige neizbježni su bez spominjanja efektne Sašine pobjede, ali do nje nije stigao nimalo lako.

"Za jučerašnju borbu mogu reći da je veliko iskustvo, velika škola. U borbu sam ušao s velikim samopouzdanjem i vjerom u pobjedu, tako da nisam razočarao niti sebe niti svoje navijače koji su mi došli dati podršku. Sad kako se borba odvijala… I sami ste vidjeli da je trajala jako kratko, na početku je s njegove strane sjeo jedan dobar low kick i tu sam osjetio da na sve ostalo moram ući tvrdo. Iza toga me iznenadio s fantastičnim tipom u prsa gdje sam izgubio ravnotežu i pao na pod, ali sam se jako brzo vratio na noge i iščekivao njegovu kombinaciju. Ušao je s par krošea i odličnim highkickom, ali sad ono što je najvažnije je to da sam ja nakon cijelog tog njegovog presinga ostao miran u glavi i razmišljao što dalje. Kad sam ga primio u klinč znao sam što slijedi, samo sam čekao da me sa svojom desnom rukom primi za glavu i da izvedem ono što sam naumio. I eto, to se i dogodilo, iznenadio sam sve oko sebe s tom tehnikom", opisao je borbu Saša.

Snimku njegove pobjede možete pronaći na portalu Gol.hr.

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI