Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Dricus Du Plessis: Sumnjam da je Roberto Soldić čist borac, nikad se nije borio pod reguliranim pravilima | Fight Site

Dricus Du Plessis: Sumnjam da je Roberto Soldić čist borac, nikad se nije borio pod reguliranim pravilima

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.10.2018 14:27h Autor:

Dricus Du Plessis i Roberto Soldić

Dricus Du Plessis uvjeren je kako će Roberta Soldića savladati i u današnjem revanšu, nakon čega namjerava pokoriti i srednju kategoriju KSW-a. No, prije toga se nada uvođenju anti-doping regulacije u KSW, s kojom smatra da bi problema imao i njegov današnji protivnik.

Du Plessis je u travnju Soldiću oduzeo titulu KSW prvaka velter kategorije, a šest mjeseci kasnije će ju morati braniti protiv istog protivnika. Zapravo, on kaže kako nije morao, da mu je KSW dao izbor, ali je on imao razloge zašto je istu prihvatio.

“KSW mi je dao izbor, nisam morao prihvatiti ovu borbu. Mogao sam se boriti u prosincu i dobio bih drugog protivnika. No, nisam htio čekati toliko dugo, a i imam potrebu potvrditi koliko sam dobar. To sam zapravo napravio već nakon što sam prvi put savladao najboljeg borca u Europi, ali potvrditi ću još više nakon što to napravim i drugi put”, rekao je Južnoafrikanac.

Nakon što je u prvoj borbi izdržao prve nalete Soldića, odnosno nakon što je ostao na nogama kada je bio opasno pogođen, smatra da je ovog puta već u startu Soldić borac manjeg samopouzdanja. Vjeruje da on zapravo nema drugo pravo oružje, a već prošli puta je pokazao kako za to ime rješenje.

“Naravno da imam veliku mentalnu prednost. On je borac koji je u svim svojim borbama svoje protivnike vrlo brzo pogodio i oni onda više nisu htjeli biti tamo. No, ja treniram upravo za takve i u svom kampu imam borce koji udaraju jednako jako. Sigurno se neću predati nakon par jakih udaraca, a uvjeren sam da je ono čime me pogodio u prvoj borbi zapravo najjače što on može udariti. Vidjelo mu se to u licu. Udara jako, to moram priznati, ali nažalost po njega je u sportu koji se kreće jako brzo naprijed i nije stvar samo u tome koliko jako možeš udariti. On je predvidljiv, uspori prije udarca i uvijek znaš kada će doći. A kada sam ga odveo na pod, vidio sam da je on moj i da mi ne može ništa.”

Osim toga, o Soldiću je rekao nešto što se Robertu nikako neće svidjeti. Jer, niti jedan borac ne voli vidjeti da ga se veže uz potencijalno korištenje sredstava koje u elitnom borilačkom svijetu nisu dozvoljene:

“Smatram kako Soldić nije čist borac, iskreno ću vam priznati. Ne želim time dovesti do toga da mislim kako uzima steroide, ali on se nikada do sada nije borio pod reguliranim pravilima, a ja se pod njima borim cijelu karijeru.”

Du Plessis je izjavio kako se nakon ove borbe namjerava posvetiti srednjoj kategoriji, no pod uvjetom da KSW uvede anti-doping regulaciju. Ukratko, otvoreno je iznio mišljenje kako smatra da je većina boraca u toj promociji koristi nešto. Inače, on je bio prvak velter i srednje kategorije u svojoj prethodnoj promociji te je izjavio kako mu skidanje na velter stvara sve veći problem. No, isto tako je najavio kako će to napraviti nakon što drugi put savlada Soldića. Nešto će se tu ipak pitati “Viteza iz Viteza”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI