Domaća borilačka elita odradila sparinge u VITA Underground Gymu (FOTO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 12.10.2016 15:19h Autor:

Verunica vs. Belošević

Prostorije VITA Underground dvorane ugostile su u jučerašnje poslijepodne neka od najpoznatijih imena domaće borilačke scene. Borce je okupio trener Marko Žaja kako bi mu pomogli u njegovoj doktorskoj disertaciji na temu “Razlike u fiziološkim pokazateljima opterećenja između boksa i kickboxinga”, ali i kako bi si svi oni međusobno pomogli u pripremama za nadolazeće nastupe.

“Ovo je jedan od naših susreta tijekom kojih ćemo prikupljati te parametre. Četri su različita parametra po kojima će kasnije biti finalizirana doktorska disertacija. Ono što je još puno važnije od toga je okupljanje hrvatske kickboxing reprezentacije jer nas krajem mjeseca očekuje Europsko prvenstvo u Mariboru”, izjavio je Žaja.

preteni-vs-simic

Jučerašnji dan je poslužio za sparinge u boksu, dok bi ovog petka isti parovi trebali odmjeriti snagu i u kickboxingu. Neka od najzanimljivijih imena koja su se našla skupa u ringu su Agron Preteni – Luka Šimić, Mladen Kujundžić – Toni Milanović te Ante Verunica – Dino Belošević.

milanovic-vs-kujundzic

Naglasimo i kako je u organizaciji ovog okupljanja pomogao i zagrebački Pit Bull klub koji je za ovu prigodu ponudio svoje prostorije.

Ukratko o proceduri:

Svi borci su se prije početka zagrijavanja trebali prijaviti na mjerenje laktata, uslijedilo bi zagrijavanje, a pet minuta prije ulaska u ring bi im se postavio i pulsmetar. Također, svega dvije minute prije sparinga, morali su se javiti medicinskoj sestri radi uzimanja uzorka krvi.

Po završetku sparinga bi ponovno izvadili krv, ali se i javili ekipi KIF-a za još jedno mjerenje laktata. Nešto više o rezultatima istraživanja bi se trebalo znati nakon kickboxing sparinga i obrade prikupljenih informacija.

kujundzic-verunica-šimić

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI