“DoKoske” Truhan: Pripremao sam se za rat u stojci, a on me izdominirao na parteru

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 02.09.2012 10:40h Autor:

Matej "DoKoske" Truhan i trener Fabečić

Mladi hrvatski MMA borac, Matej "Do Koske" Truhan je u petak ubilježio treći poraz u profesionalnoj karijeri. Na priredbi Royal Arena 2 u Danskoj, bolji od njega je bio bosanskohercegovački borac Damir Hadžović. Nakon tri runde u kojima je Hadžović dominirao na parteru, suci su presudili u njegovu korist. "Do Koske" nema prigovora na takvu odluku.

Nakon što se vratio u domovinu, Truhan se svojim fanovima obratio preko Facebook profila te je korektno i objektivno objasnio novi poraz.

"Izgubio sam. Protivnik je bio jači i teži od mene i konstantno je išao na rušenje koje sam ja loše branio jer sam čitave pripreme proveo spremajući se za stand up rat. Kada bi me uspio srušiti samo je ležao na meni u gornjoj poziciji. Nije prolazio gard, niti je pokušavao raditi jači GNP. Ja sam se pokušao dići na noge, no uvijek bi me vraćao natrag", poručio je Truhan dodavši kako je i sam imao nekoliko dobrih prilika za dovršavanje posla…

"Imao sam dva puta kimuru, jednom je bilo jako blizu. Dva puta sam probao knee bar, od čega je jednom također bilo jako blizu, a u priliku sam imao i za heel hook. Sve se iščupao za milimetar."

Truhan je na startu treće dionice prilično opasno uzdrmao Hadžovića i udarcima u stojci…

"Pogodio sam ga desnim direktnom, no kada sam krenuo dovršiti posao, opet me uspio srušiti. Spremao sam se na rat na nogama jer je moj protivnik boksač, a onda je cijeli kamp trenirao rušenja i kontrolu na podu", zaključio je borac iz Alliance Black Dragon tima.

Nakon sjajnog starta profesionalne karijere i četiri pobjede u nizu prekidom unutar prve runde, Truhan je u posljednjih godinu dana prilično stagnirao. To se vidi i po tri poraza u posljednja četiri dvoboja, od čega su dva stigla prekidom. Nadamo se kako će se ovaj objektivno veliki potencijal ipak vratiti na pobjedničke staze i pokazati ono što zasigurno može.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI