Delija: Nastupima na Final Fightu želim doći do poziva u UFC!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 17.04.2013 05:41h Autor:

Ante Delija

Ante Delija nastupa u jednoj od glavnih borbi večeri na borilačkom spektaklu u Splitu 19. travnja, a protivnik mu je prilično neugodni Grk Michail Laprakis. Jedan od najperspektivnijih MMA boraca u cijeloj regiji nada se, naravno, svojoj pobjedi te vjeruje da nastupima na Final Fightu može ostvariti svoj veliki san o pozivu UFC-a.

Final Fight vraća se na scenu s velikim planovima, koliko za tvoju karijeru znači nastup u jednoj takvoj organizaciji koja za plan ima postati jedna od najboljih na svijetu kroz određeno razdoblje?

"Svaka čast, siguran sam da će organizatori uspjeti napraviti jednu od najboljih borilačkih organizacija. Mislim da će to i meni osobno jako puno pomoći u karijeri, imat ću još više prilika boriti se sa što snažnijim protivnicima na vrhunskoj sceni i na taj se način približiti UFC-u."

Možeš li nam reći nešto o svom protivniku?

"U petak ću se u ringu naći s Grkom Michailom Laprakisom. Nije bilo lako pronaći informacije o njemu, ali kada mu ime prevedete na grčki, onda imate i njegovih snimki na YouTubeu. Čini mi se kao dosta čvrst protivnik, vidio sam da jako udara, ali nije mi poznato kakvo mu je hrvanje i kako se snalazi u parteru. Borba koju sam gledao završio je na nogama. Vidjet ćemo 19. travnja, ali mislim da nema šanse protiv mene."

Kako napreduju pripreme i hoće li biti napravljena kakva posebna taktika za ovu borbu?

"Ja sam cijelo vrijeme u treningu, tako da što se tiče spreme neće biti nikakvih problema. Najbitnije je da me zaobiđu ozljede."

Možeš li prognozirati ishod glavne borbe večeri između Igora Jurkovića i Raula Catinasa?

"Vjerujem da će Jurković pobijediti u toj borbi, ovo mu je odlična prilika protiv vrhunskog protivnika. Primijetio sam da Igor napreduje iz meča u meč i siguran sam da će u Splitu biti u svom odličnom izdanju. Nadam se čak njegovoj pobjedi nokautom!"

Postoje li već kakvi daljnji planovi za tvoju karijeru nakon nastupa na Final Fightu?

"Ako Final Fight nastavi organizirati evente na ovoj razini, onda ni ne trebam ići nigdje drugdje prije nego jednog dana stigne poziv UFC-a."

K-1 WGP Finale je iza nas, kakvi su tvoji osobni dojmovi eventa i na Cro Copove posljednje nastupe?

"Iznenađen sam i šokiran, Mirko je živuća legenda borilačkih sportova. Sve je izgledalo vrhunski u Zagrebu!"

"Pozivam sve da dođu na Gripe podržati svoje borce, već sam nastupao u Splitu i bilo je nevjerojatno, pa se nadam da će i ovog puta biti tako. Moram zahvaliti također svojoj ekipi iz Gladijatora koja mi je pomagala kao i uvijek tijekom napornih priprema", rekao je Ante Delija u razgovoru za Fight Site.

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI