Darko Stošić: Obećao sam si UFC, a ja sam osoba koja slijedi svoje snove

Vijesti iz regije 02.10.2017 16:32h Autor:

Darko Stošić

Beograd je dočekao nastup najboljeg srpskog MMA teškaša i jednog od najtalentiranijih boraca u regiji, Darka Stošića, koji je novom pobjedom došao još korak bliže svom cilju, potpisu za UFC.

Darko je svoje ime posljednjih godina izgradio nastupima u FFC-u, a u najboljoj je regionalnoj promociji došao do titule teškaškog prvaka, koju je dva puta obranio prije nego je odlučio prihvatiti poziv iz CFL-a, novoosnovane promocije. Darko je tada rekao kako je presudila želja da nastupi u Beogradu, a sada se ona ispunila. Tako smo ga pitali da li su se ispunila njegova očekivanja i želje, tj. kakav je osjećaj bio nastupiti pred punom dvoranom u glavnom gradu Srbije.

“Najljepši osjećaj koji jedan sportaš može osjetiti. Dvorana je bila puna, a atmosfera i energija koji su se prenosili su bili prelijepi. Imao sam najveću podršku u dosadašnjoj karijeri, bilo je neopisivo”, rekao je Darko ponešto o atmosferu uz kakvu je izašao do ringa.

Ipak, sam nastup nije predugo trajao, odnosno sve je bilo gotovo već za desetak sekundi. Darko Stošić je brzo pokazao tko je bolji i kvalitetniji borac.

“Nisam imao namjeru ići na brzi nokaut, no to se jednostavno dogodi u borbi. Koliko god da je to dobro za moju biografiju i moj skor, toliko je loše jer nisam ušao u drugu ili treću rundu, da vidim kako ću se osjećati. Ali sve je ispalo dobro i kako treba, samo se ne smijem zanositi.”

Što se tiče same promocije Collision Fight League, možemo procijeniti kako su sa svojim prvim eventom uspjeli u naumu. No, Darka smo pitali da procijeni što CFL može u budućnosti.

“Na ovim prostorima nije održan medijski bolje popraćen event. Sve je bilo ja jednom visokom nivou, od najmanjih sitnica pa sve do produkcije. Ako nastave ovakvom kvalitetom te ako budu redovno održavali priredbe, uskoro će biti konkurenti najboljim europskim promocijama.”

Trenutno je na skoru 12-1, a taj jedini poraz dogodio se u vrijeme kad je Darku nedostajalo iskustvo. Riječ je o momku koji radi kvalitetni, u dobrom timu i s dobrim ljudima te koji je u potpunosti posvećen ovom sportu. Ima sve predispozicije i reference da uskoro postane UFC borac, što mu je i cilj.

“Ja ću sigurno u UFC, to sam obećao sam sebi. A ja sam netko tko slijedi svoje snove. Svi ćete biti obaviješteni na vrijeme kada se to dogodi.”

Darko će sada kratko odmoriti, a onda ćemo ga uskoro ponovno moći vidjeti u Zagrebu, gdje odrađuje dijelove svojih priprema u Cro Copovoj dvorani. Stipe Drviš mu je i ovog puta bio u kutu, a rad s takvim imenima se svakako da primijetiti u njegovim sve impresivnijim izvedbama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI