Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Danas svečano otvaranje Europskog Sambo prvenstva u Zagrebu! | Fight Site

Danas svečano otvaranje Europskog Sambo prvenstva u Zagrebu!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 15.05.2015 11:37h Autor:

Europsko Sambo prvenstvo

U Zagrebu 2015. u terminu od 14. do 18. svibnja održat će se Europsko seniorsko SAMBO prvenstvo na kojem će nastupiti 39 zemalja članica Europske SAMBO federacije. Natjecanje će trajati 4 dana, a natjecatelji nastupaju u sportskom SAMBU za ženske i muške natjecatelje u 9 težinskih kategorija i u Combat SAMBU u 9 muških težinskih kategorija. Danas (petak, 15. svibnja) je na rasporedu službeno otvaranje s početkom u 18 sati i dvorani Sutinska Vrela.

Natjecanje je u potpunosti pod nadležnošću Hrvatskog SAMBO saveza koji je jedan od mlađih članova Europske SAMB  federacije. Svojim radom i rezultatima HSS je dobio čast i privilegiju za organizaciju Europskog SAMBO prvenstva.

Natjecanje će biti popraćeno medijski dnevnom štampom kao i TV prijenosom. Na internetu će prijenos biti preko SAMBOTV. Na više mjesta u gradu će biti postavljeni video wall-ovi na kojima će se prikazivati  događanja s borilišta.

Više o Sambu

Sambo je borilačka disciplina nastala u Rusiji.Naziv je kratica za Samoobrane Bez Oružja. Usavršavana je za potrebe vojske koja je tražila brz i učinkovit sistem obuke vojnika za fizički sukob. Kao takav se brusio u sklopu specijalnih jedinica, a i danas je osnova obuke svih specijalnih postrojbi Ruske Federacije. Poslije drugog svijetskog rata uvodi se i u civilnu praksu kroz obuku djece i omladine u školama širom bivšeg SSSR-a. Šesdestih godina počinju i prva natjecanja da bi se već sedamdesetih se počeli otvarati klubovi i van Rusije.

Danas je SAMBO priznati međunarodni sport koji djeluje pod svjetskom SAMBO federacijom FIAS. Kao takav je priznat i od Sportaccord-a (Međunarodna sportska organizacija). SAMBO je 2015. prihvaćena disciplina na 1. Europskim olimpijskim igrama.

SAMBO ima dvije discipline:

Sportski SAMBO: gdje se protivnici nastoje nadvladati isključivo bacanjima, polugama i parternim tehnikama.

Combat SAMBO: pored navedenih tehnika dozvoljava i udarce rukama, nogama i glavom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI