Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Danas kreće Europsko prvenstvo u Taekwondou, Hrvatska ima 23 predstavnika | Fight Site

Danas kreće Europsko prvenstvo u Taekwondou, Hrvatska ima 23 predstavnika

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.05.2018 14:55h Autor:

Iva Radoš

U milijunskom Kazanju, glavnom gradu ruske republike Tatarstan, u srijedu započinje 23. Prvenstvo Europe u Taekwondou na kojem će Hrvatska imati rekordna 23 predstavnika, piše Dražen Brajdić novinar Večernjeg lista koji se nalazi upravo u Kazanju. Šesnaest hrvatskih predstavnika po svim muškim i ženskim kategorijama te još sedam kvalifikanata preko President Cupa…

S obzirom da su hrvatski tekvondaši i tekvondašice na posljednja tri europska prvenstva osvojili 17 medalja (šest, šest pa pet) za očekivati je da se ni ovom prilikom neće vratiti praznih ruku. No, treba imati i na umu da je na djelu smjena naraštaja, da u reprezentaciji više nema trofejnih sestara Zaninović, Marine Sumić i Martine Zubčić, i da se čeka stasavanje “nekih novih klinaca”.

Doduše, 22-godišnja Iva Radoš već se nametnula kao predvodnica novog naraštaja i jedan je od rijetkih sudionika ovog Prvenstva koji brani dvostruku krunu, europska zlata osvojena 2014. u Azerbajdžanu i 2016. u Švicarskoj.

U Kazanju će nastupiti troje od petero medaljaša s prethodnog Prvenstva u Montreauxu, a to su Iva Radoš (73 kg, Metalac), Toni Kanaet (74 kg, Marjan) i Matea Jelić (67 kg, Marjan) i oni su i ovdje ponajveće hrvatske uzdanice. No, pored njih glavni trener Toni Tomas i njegovi najbliži suradnici (Veljko Laura, Martin Erdeljac i Dejan Mesarov) imaju još određni broj aduta kao što su, primjerice, iskusni teškaš Vedran Golec (preko 87 kg, Osvit) te Kristina Tomić (49 kg, Osvit), brončana sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

A upravo će Kristina nastupiti već prvog dana, baš kao i Lucija Abramović (46 kg), Luka Turkalj (54 kg, Metalac), Marko Maljković (58 kg, Osvit) i Leon Glasnović (58 kg, Marjan).

Osim spomenutih, na ovom Prvenstvu hrvatske će boje braniti još i ovi tekvondaši i tekvondašice: Tanja Rastović (53 kg, Marjan), Bruna Vuletić (Marjan, 57 kg), Marija Štetić (57 kg, Dubrava), Kristina Beroš (62 kg, Dubrava), Ivana Babić (Marjan, 62 kg), Doris Pole (73 kg, Metalac), Melani Adamić-Golić (preko 73 kg, Zaprešić), Lovre Brečić (58 kg, Marjan), Deni Andrun Razić (63 kg, Zagreb), Marko Golubić (68 kg, Metalac), Marko Mutak (74 kg, Casper), Piero Marić (74 kg, Casper), Luka Horvat (80 kg, Osvit) i Hrvoje Šep (87 kg, Jastreb).

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI