Dan Hardy za Fight Site: Cro Copa nisu trebali suspendirati, još uvijek mentalno raste i mjesto mu je u UFC-u (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 16.09.2016 15:22h Autor:

Mirko Filipović

Legendarni hrvatski borac Mirko “Cro Cop” Filipović 25. rujna se vraća u akciju na Rizin 4 priredbi u Japanu gdje će sudjelovati u Grand Prix turniru. Bit će to prvi nastup za Cro Copa od travnja prošle godine kada je “osvetio” poraz od Gabriela Gonzage nakon čega je uslijedila i nesretna suspenzija. Jedan od ljudi koji se jako veseli povratku Filipovića je bivši velter izazivač, UFC-ov komentator i analitičar Dan Hardy, koji se u ekskluzivnom razgovoru za Fight Site osvrnuo na povratak svog najdražeg borca.

“Tako sam uzbuđen što se vraća. Komentirao sam njegovu borbu kada je pobijedio Gonzagu i to mi je bila velika čast. Cro Cop je moj najdraži borac već dugo vremena. Njegov high kick…Ja sam također ljevak i imam taekwondo podlogu tako da sam gledao njegove stare borbe u Prideu kako udara ljude nogom u glavu i pokušavao sam to oponašati.

On je jako inspirativan borac i njegov nedavni intervju s Arielom Helwanijem…čini se kao da je u jako pozitivnom prostoru. Zna što ga očekuje i što treba napraviti. Tamo će biti neki od najboljih boraca na svijetu. Ali on smatra da ima jako dobre šanse i veoma je inteligentan tip. Ne bi ušao u turnir da ne misli kako ima šansu osvojiti ga.”

Mislite li da je bolje što se vraća u Japan, umjesto u UFC?

“Ja sam razočaran što nije u UFC-u jer mislim da tamo postoji mnogo zanimljivih borbi za njega. Mogli bismo ga ponovno gledati protiv Barnetta, borba s Arlovskim bi također bila odlična. U UFC-u postoji toliko dobrih borbi za Cro Copa. Sviđa mi se japanska scena, mislim da tamo ima puno dobrih boraca, ali pravo nadmetanje je u UFC-u. Mislim da zbog UFC-ovih pravila i ‘matchmakinga’ gledamo najbolje borce na svijetu kako se međusobno natječu u pravom trenutku u njihovoj karijeri.

Što mislite o čudnoj situaciji s njegovom suspenzijom, budući da je priznao uzimanje zabranjenog hormona, ali rezultati testa su bili negativni?

“Situacija s USADA-inim testiranjem je jako teška. Žao mi je boraca koji su došli iz stare generacije u novu generaciju MMA-a. Jer uopće znati o čemu ih trebate informirati, i sva pravila oko testiranja su jako teška i komplicirana. Bio sam na UFC-ovom seminaru u Las Vegasu gdje su objasnili cijeli sustav i jako je kompliciran. Borci se moraju telefonskim putem javljati svaki dan i reći svoje trenutno prebivalište. Ako uzimaju suplemente moraju slati slike, a Cro Cop je stara škola i dolazi iz vremena kada nikoga nije bilo briga što jedete, pijete, ili koje suplemente koristite. Tako da je ovo jako teška prilagodba za mnoge borce. Stvarno je nesretno što je pao na takav način. Ne znam detalje, ali po meni, morate biti testirani. Ako niste testirani, onda vas ne mogu suspendirati. Potrebi su dokazi, a ne postoje dokazi na temelju kojih bi ga suspendirali.”

Ako se na turniru susretne s Wanderleijem Silvom, koga birate za pobjednika?

“Mislim da će Cro Cop opet pobijediti. Čini mi se da je Wanderlei puno manji nego kada su se borili u prošlosti. Cro Cop ga je očito pogodio onim high kickom, tako da ne vidim kako bi sada bilo drugačije. Također, Wanderlei se sada već dugo nije natjecao i nije onaj isti borac koji je bio u Prideu. Mislim da je Cro Cop pobijedio najbolju verziju Wanderleija Silve zadnji put kada su se borili i ne vjerujem da će se Wanderlei vratiti i izgledati impresivno kao prije. No s druge strane, čini se kao da je Cro Cop jako dobro sazrio, u odličnoj je formi i djeluje jako snažno. I borba s Gonzagom je bila jako inteligentna. Izdržao je nalet i pustio Gonzagu da se uspori i zatim preokrenuo situaciju i razvalio ga s laktovima. Bila je to pametna taktika i bilo je lijepo vidjeti da koristi laktove i još uvijek razvija svoje vještune. Mentalno još uvijek raste i to lijepo vidjeti.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI