Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Damir Plantić pao na doping testu | Fight Site

Damir Plantić pao na doping testu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 27.06.2019 09:42h Autor:

Damir Plantić

Hrvatski boksač Damir Plantić pao je na doping testu kojem je podvrgnut nakon svog meča na Europskim igrama u Minsku.

Plantić je u subotu podosta kontroverznom sudačkom odlukom poražen od Bayrama Malkana iz Turske, što je bilo veliko iznenađenje budući da je on bio jedini hrvatski boksač na ovom turniru postavljen za nositelja. No, još veći problemi pojavili su se jučer.

Naime, Plantić je odmah nakon meča podvrgnut doping testu, a agencija WADA jučer je objavila kako je isti rezultirao pozitivnim nalazom. Kako se navodi u trenutnom izvješću, u njegovu je urinu registrirana zabranjena supstancija nedopinške naravi. Takav opis najčešće se navodi ako je u pitanju marihuana, no ništa ne možemo tvrditi sa sigurnošću prije nego WADA istupi sa službenim izvješćem. Tada će se znati hoće li biti suspenzije za već godinama jednog od najboljih hrvatskih boksača.

Plantić je inače jedan od pet hrvatskih predstavnika na igrama eliminiranim u prvom kolu. No, obraz su osvijetlili Toni Filipi i Marko Milun. Njih dvojica već su osigurali minimalno brončanu medalju, a sutra će boksati za mjesto u finalu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI