Damir Hadžović: Znao sam da udara kao bik pa sam morao biti matador

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.02.2019 20:06h Autor:

Damir Hadžović

Damir Hadžović dobio je priliku porazgovarati s Danom Hardyem odmah nakon pobjede na UFC Fight Nightu u Pragu. Bosnian Bomber je otkrio kako je bio svjestan kvaliteta svog protivnika pa je tako prilagodio svoju taktiku.

Hadžović je najavljivao uzbudljivu borbu i pobjedu prekidom, no ipak je opreznije ušao u ovaj okršaj. Njegovu taktiku Hardy je prokomentirao kao vrlo strpljivu i pitao ga je da li je to bio plan s kojim je ušao u borbu, odnosno je li taktički borba bila odrađena upravo onako kako su se on i njegov tim dogovorili.

“To je sto posto bio moj plan. On strašno jako udara i odmah sam to osjetio. Njegov nadimak je ‘El Toro’ pa sam ja ovim putem trebao biti matador. Morao sam se igrati s njim, uzeti vremena, a onda odvesti borbu na pod i završiti ju. Znao sam gdje je moja najveća prilika i na tome sam radio”, otkrio je Hadžović.

Reyes je puno toga pokušavao, no nije uspio ozbiljnije ugroziti Hadžovića, zapravo teško da ga je ikoji puta ozbiljnije pogodio. Otkrio je Hadžović kako je postojao međusobni respekt zbog kojeg su se obojica maksimalno dobro pripremili. Na kraju je sretan što je uspio odraditi uzbudljivu borbu za publiku, kojoj je donio prvi prekid na današnjem programu, nakon što su prve tri borbe otišle do odluke.

“Bio je jako agresivan, ali znao je i da sam ja Bosanki Bombarder, bilo smo obojica svjesni koliko jako ovaj drugi udara. On je dobar tip, nije bilo nikakvog animoziteta. Jako se respektiramo, pozdravili smo se u hotelu. Mi smo samo htjeli ponuditi sjajnu borbu publici u ovom prekrasnom gradu”, dodao je Damir, pohvalivši grad Prag i njegove žitelje.

On će se sada vratiti u Dansku, gdje će zajedno sa suprugom dočekati dolazak njihovog prvog djeteta, no nema nikakve sumnje i kako će se što prije htjeti vratiti u kavez, pogotovo jer je u nizu od dvije sjajne pobjede.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI