Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Damir Hadžović: MMA sam počeo trenirati jer su me tukli manji od mene | Fight Site

Damir Hadžović: MMA sam počeo trenirati jer su me tukli manji od mene

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 03.01.2018 19:48h Autor:

Damir Hadžović

U razgovoru za sportsko izdanje Avaza, Damir Hadžović rekao je nešto o svojoj karijeri, kako se počeo baviti MMA-om, ali i o budućnosti u UFC-u.

Damir je sa šest godina završio u Danskoj, nakon što je s obitelji prebjegao iz ratom zahvaćene Bosne i Hercegovine. U mladosti se bavio mnogim stvarima, ali je zanimljivo kako je postao MMA borac, odnosno što ga je motiviralo da se krene baviti tim sportom. Također je objasnio i kako je dobio nadimak Bosanski bombarder.

“Probao sam nekoliko puta ovaj sport, otišao sam na trening, a tamo su bili manji momci od mene koji su me izdominirali. Tada sam rekao da se moram naučiti boriti. Išao sam u teretanu, ali sam u tim treninzima vidio da mišići ne vrijede ništa, ako ih ne znaš na pravi način koristiti. Kasnije sam počeo sve redovitije trenirati i sada sam tu. Kad sam počeo trenirati, nisam imao tehniku, samo sam žargonski rečeno mahao rukama. Međutim, uvijek sam imao jaku ruku i valjda zato sam i dobio nadimak. Mogu se komotno zvati i “Bosanski viking”, rekao je

Na borbe ulazi sa zajedničkom zastavom BiH i Danske te kaže kako će time nastaviti. Jedno je njegova zemlja rođena, dok je druga zemlja koja mu je jako puno toga osigurala. Tako se on ne namjerava nikada opredijeliti samo za jednu.

“Rođen sam u BiH, volim svoju zemlju, zrak i hranu. Ipak, Danska mi je pružila puno. Ja sam Bosanac iz Danske, ako mogu tako reći. Imam dupli identitet. Puno nas je takvih. Moja obitelj, moja mama, brat, baka i djed smo 1992. godine izbjegli iz Višegrada pa iz Makedonije otišli u Dansku. Moj otac je ostao u ratu i 1996. godine nam se pridružio.”

U UFC-u je do sada odradio tek dva nastupa. Nakon poraza u debiju, drugi nastup je preokrenuo borbu u kojoj nije stajao najbolje te je nokautirao Marcina Helda.

“Moji dosadašnji nastupi u UFC-u su dobri, čelni ljudi su zadovoljni. Poražen sam od Taisumova, koji je jedan od najboljih boraca u lakoj kategoriji, međutim pokazao sam srce u toj borbi. Protiv Helda sam slavio nokautom i za tu borbu sam nagrađen bonusom. To mi je i najdraža pobjeda u karijeri, jer sam prvi borac iz BiH koji je dobio bonus u UFC-u. Također sam nokautirao čovjeka koji nikada nije bio nokautiran. Napravio sam ime i pokazao srce. Čak mi je i predsjednik UFC-a, Dana White, prišao nakon borbe i pohvalio moj nastup. To je velika čast jer pokazuje da sam borac koji se nikad ne predaje.”

Za točno mjesec dana bori se protiv Alana Patricka iz Brazila. Najavio je tu borbu, rekao kako vidi svoj mogući napredak, a nije mogao izbjeći pitanje niti bi li se volio jednog dana susresti s najpopularnijim borcem svijeta, Conorom McGregorom.

“On je opasan borac, ima omjer od 14 pobjeda i samo jedan poraz. O eventualnoj borbi za titulu i ne razmišljam, jer nastojim biti realan. Za dvije godine možemo pričati o tituli. A naravno da bih se volio boriti protiv Conora McGregora. Prvo zbog financijskih razloga, ali i što bih dobio ime i iskreno vjerujem da bih ga mogao pobijediti.”

Damiru želimo sreću na teškom ispitu koji ga čeka u brazilskom Belemu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI