“Croata” brončani na Panameričkom hrvačkom prvenstvu (VIDEO)

Vijesti iz regije 09.05.2017 10:49h Autor:

Screenshot

Argentinsko-hrvatski MMA borac, Francisco “Croata” Barrio je na netom održanom Panameričkom prvenstvu u hrvanju osvojio brončanu medalju u kategoriji do 71 kilograma grčko-rimskim stilom.

Barrio je javnosti postao poznat prije par godina kada je hrvanje zamijenio slobodnom borbom. Vrlo brzo je sakupio nekoliko pobjeda i došao do FFC-a. Mnogi su ga zbog sjajne hrvačke prošlosti smatrali jednim od najvećih potencijala u Europi. Nakon odličnog starta u FFC-u, Barrio je izgubio od Filipa Pejića prekidom u prvoj rundi te je nakon tog dvoboja odlučio karijeru nastaviti u Irskoj i slavnom SBG timu. Ipak, zdravstveni problemi su ga gurnuli nekoliko stepenica unatrag pa je “Croata” povukao ručnu kočnicu te se vratio svojoj prvoj ljubavi hrvanju. Zanimljivo, Barrio je ovom medaljom ponovio uspjeh iz Monterreya u Meksiku iz 2010. godine kada je također na istom natjecanju osvojio broncu.
2007. i 2008. je u na Panameričkim igrama bio srebrni, ali u kategoriji do 66 kilograma.

Za broncu je sada u Brazilu porazio domaćina Andersona Moraesa Pedorsu rezultatom 5:2. Nije poznato hoće li se “Croata” vratiti u slobodnu borbu, no prema nama dostupnim informacijama takav scenarij nije nemoguć.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI