Cro Cop u velikom intervjuu progovorio o meču s Fedorom, testu protiv Myunga, Stipinoj tituli…

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.09.2016 12:06h Autor:

Cro Cop (Facebook)

Mirko Filipović danas (u ponedjeljak 19. rujna) putuje u Japan gdje će 25. rujna nastupiti na Rizinovom Grand Prixu. U prvom kolu hrvatskog legendarnog borca čeka Korejanc Hyun Man Myung, a uoči odlaska u svoju drugu domovinu, Cro Cop je dao veliki intervju za Sportske novosti.

Od raznih zanimljivih tema koje je pretresao s novinarom sportskog dnevnika, izdvojili smo nekoliko.

“Bio sam gost na UFC-u, baš onako penzionerski, a onda me nazvao vlasnik RIZIN-a Nobuyuki Sakakibara, čovjek koji je nekada vodio Pride. Pitao je bih li htio doći. U prvi mah sam se iznervirao što me zvao, kuda me uopće zvao? Noćima sam gledao snimke iz Saitame, iz svlačionca, iz backstagea, pa sam pitao Stipu Drviša što on misli. Tada sam već bio sasvim OK fizički, već sam pojačao treninge. I kaže Stipe, ‘idemo, ako si za’. I tako je bilo”, otkrio je Filipović kako je došlo do suradnje s Rizinom.

O protivnuku iz Koreje:

“Čini mi se da je u parteru tanak, forsira stand up. Ali s takvima je najopasnije. Relativno je anoniman i zato je u sve ušao. Porazom od mene neće izgubiti ništa, a s pobjedom dobiva sve. On će biti napaljen na mene puta 10. No, na to se ne obazirem, bitno je da sam ja spreman, da ću opet raditi što volim, što me raduje”, objašnjava osvajač onog Prideovog Grand Prixa 2006. godine.

O eventualnom meču s Fedorom:

“Ove godine se to sigurno neće dogoditi, mislim da neće. Mislim da u turnir on neće ući. Iduće godine ne znam. Vidjet ću kako ću proći, ako bude sve OK, ne vidim razloga zašto ne. Bila bi to sigurno zanimljiva borba.”

O Miočićevoj pobjedi i obrani titule:

“Odlično je to odradio. Preživio je nokdaun, što samo pokazuje kako je u vrhunskoj formi. Tada se sve lakše podnosi. Kada sam imao meč s Berryjem, pšogodio me prednjim krošeom, a on ima bombe u rukama, pao sam i odmah skočio, vjerojatno bih ostao ležati da nisam bio maksimalno spreman. Stipe je odlično potkovan, veliki profesionalac, spreman i snažan.”

“Stipe je prekrasan dečko, ja ga volim. On je posebno drag čovjek, za njega mi je jako drago. Dolazak u Hrvatsku nije realan zbog američkih termina. Što, da ljudi dođu u pet ili u tri ujutro se boriti, da bi to Amerikanci gledali u prime-timeu. Nema smisla, to će ostati samo na željama.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI