Cro Copov protivnik na RIZIN-u: Bivši PXC prvak betonske brade koji se voli “šorati” (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 24.08.2018 13:34h Autor:

Screenshot

Mirko Filipović je 30. rujna ukrstiti rukavice s Amerikancem Roqueom Martinezom na RIZIN-u 13. Legendarni hrvatski borac se čudesno oporavio od ozljede koljena zbog koje je morao otkazati meč protiv Roya Nelsona na Bellatoru 200 te je odlučio prihvatiti meč u Saitama areni puno ranije od predviđenog termina povratka.

Kada ste pročitali vijest da ćemo Cro Copa gledati protiv Martineza, vjerojatno ste se upitali tko je Filipovićev protivnik s obzirom da je široj javnosti u Hrvatskoj i regiji prilično nepoznat.

Radi se 32-godišnjem Amerikancu koji za sada ima dva nastupa u japanskom RIZIN-u. 2017. je svladao Jeromea Le Bannera, a ove godine u kolovozu, na RIZIN-u 12 je bio bolji od domaćeg borca Kiyoshija Kuwabare.

U profesionalnoj karijeri ima 13 pobjeda i 4 poraza, a osim u RIZIN-u, nastupao je i u poznatoj japanskoj promociji Deep. Tamo je 2017. svladao najboljeg indijskog kickboksača Jaideepa Sinha. Visok je 177 centimetara i težak oko 110 kilograma što stoji i na službenom plakatu za RIZIN 13. Bio je i PXC – Pacific Xtreme Combat prvak u teškoj kategoriji.

Ako malo “prosurfate” YouTube servisom, možete naći mnoge njegove mečeve, uključujući oba s RIZIN-a. Jasno je da se radi o vrlo tvrdom udaraču, koji je solidno potkovan i u stojci i na parteru. Najveća kvaliteta su mu ručne tehnike i izuzetno čvrsta brada. To se jasno može vidjeti u posljednjem njegovom nastupu protiv Kuwabare iz kolovoza (RIZIN) kada je otvoreno izmjenjivao “vatru” s japanskim protivnikom na samom početku meča i pritom primio mnogo čistih, vrlo snažnih udaraca.

No, Martinez je ostao na nogma, tvrda brada i dobra fizička kondicija mu je to omogućila, a na koncu je serijom nebranjenih udaraca stigao do tehničkog nokauta u prvoj rundi i nove pobjede u RIZIN-u. Pobjede koja se pokazala kao ulaznica za meč s Cro Copom.

U ogledu s legendarnim Jeromeom LeBannerom (prvi u RIZIN-u), Martinez je pokazao da se može obraniti i od tehnički vrlo kvalitetnog borca u stojci i moćnog udarača.  Nakon prve minute meča gdje se uglavnom čuvao LeBannerovih opasnih ruku, Martinez je iskoristio svoju šansu, srušio je Francuza u parter i vrlo brzo stigao do prekida.

Najprije je prošao u bočnu dominantnu poziciju, da bi zatim omekšao Frnacuza udarcima i na koncu za završio istim onim neobičnim zahvatom kojim je Oleynik pobijedio Cro Copa na Legendu u Moskvi. Kickboksač nije imao izbora, nego je morao tapkati pod pritiskom snažnog Martineza.


PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI