Cro Copov nevjerojatni niz i zastrašujuća statistika!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 02.01.2018 12:54h Autor:

Ilustracija – Cro Cop

Mirko Filipović je na Staru godinu u legendarnoj tokijskoj Saitama Super Areni svladao Japanca Tsuyoshija Kohsaku. Cro Copu je trebala tek minuta i dvije sekunde da pregazi japanskog veterana i pošalje ga doslovno u bolnicu. Bio je to još jedan nastup u Filipovićevom stilu od kada se priključio RIZIN-u 2016. godine – potpuno demoliranje protivnika od početnog gonga pa dok ga sudac ne zaustavi.

Ova pobjeda je za Filipovića značajna i iz još jednog kuta – onog statističkog. Naime, ovim slavljem Cro Cop je protegnuo svoj pobjednički niz na osam uzastopnih dvoboja što mu je najdulji niz pobjeda u MMA karijeri uopće. Sedam pobjeda u nizu je, naime, imao i između 2004. i 2005. godine kada je nanizao Kaneharu, Oyamu, Emelianenka (Alexa), Barnetta, Randlemana, Colemana i Magomedova. Taj nevjerojatni niz tada je uspio zaustaviti tek Fedor Emelianenko na Pride Conflictu 2005. godine u meču za pojas Prideovog pvaka u teškoj kategoriji. Ovaj put je Filipović nakon slavlja u finalu RIZIN-ovog Grand Prixa protiv Amira Aliakbarija prošle godine, uspio nastaviti niz i protiv Kohsake te je sada na osam uzastopnih pobjeda.

Još impresivnije zvuči podatak da je hvatski borac sve te pobjede ubilježio prekidom. Dapače, do posljednja tri slavlja je stigao nokatom u prvoj rundi za što mu je kombinirano trebalo manje od četiri minute u borilištu. Ako proučite malo pažljivije Filipovićevu pobjedničku statistiku, onda dolazite do podatka da je Cro Cop posljednji put odlukom sudaca slavio još davne 2005. kada je pobijedio Josha Barnetta na Prideu 30. Od tada je nanizao čak 19 pobjeda prekidom od čega je 17 bilo nokautom, a dva prisiljavanjem na predaju.

Ako vas zanima kada je Mirko posljednji put izgubio, onda se moramo vratiti u 2013. godinu kada ga je prekidom u prvoj rundi pobijedio danas uspješni UFC-ovac Oleksiy Oleynik na Legend priredbi u Moskvi. Nakon toga je Filipović sva puta pobijedio Satoshija Ishiija, vratio se u UFC te je demolirao Gabriela Gonzagu, da bi uslijedila vrlo uspješna već spomenuta epizoda u RIZIN-u.

Prema onome što je otkrio medijima, slijede mu još dva nastupa u japanskoj promociji u 2018. godini te bi onda trebao otići u konačnu mirovinu. Trenutačni njegov profesionalni “score” u slobodnoj borbi se zaustavio na 36 pobjeda, 11 poraza i 2 neodlučena ishoda.

Osim UFC izazivača u teškoj kategoriji Francisa Ngannoua, koji za poraz ne zna deset mečeva, teško se iz glave sjetiti nekog MMA borca svjetske klase koji u ovom trenutku ima tako dugi pobjednički niz kao legendarni hrvatski borac.

I to u 44. godini života…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI