Cro Copa čeka Baruto, borac od 180 kilograma kojeg sponzorira hrvatska tvornica tune (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 29.12.2016 17:22h Autor:

Baruto (Facebook)

Kaido Hoovelson, poznatiji kao “Baruto”, borac je koji će se na Staru godinu ispriječiti Mirku Filipoviću na putu do ulaska u finale Rizinovog Grand Prixa.

Ovaj bivši sumo hrvač sa svojih je 180 kilograma i 199 centimetara zasigurno nesvakidašnja pojava u ringu. Nakon uspješne karijere u jednom od najpopularnijih sportova u Japanu, Baruto je u listopadu 2015. najavio priključivanje MMA vodama.

Zanimljiva informacija je i ta da ovog borca sponzorira Kali Tuna d.o.o, hrvatska firma čiji je logo sastavni dio njegovih hlačica.

Svoj profesionalni debi Kaido je ostvario na prošlu Staru godinu kada je jednoglasnom sudačkom odlukom svladao kickboxing legendu Petera Aertsa.

Estonac je do idućeg nastupa čekao sve do rujna ove godine kada je u prvom kolu turnira još jednom odlukom porazio legendarnog japanca Kazuyukija Fujitu.

Ovaj je trijumf Barutu ponovno donio jednog japanskog veterana – Tsoyoshija Kohsaku. I njega je uspio zaustaviti na isti način kao prethodna dva protivnika i time zapravo izboriti susret s Filipovićem.

Sve u svemu, kratka, ali uspješna MMA karijera borca koji impresionira svojom pojavom, pokazala nam je kako još uvijek nitko nije uspio pronaći rješenje za veličinu koju ovaj 32-godišnjak donosi u ring. Isto tako, bilo bi pošteno naglasiti da niti jedan od njegovih prijašnjih protivnika ne posjeduje kvalitete poput Cro Copa.

Naglasimo i da pobjednika ovog meča u finalu čeka uspješniji iz dvoboja Rusa Valentina Moldavskog i Iranca Amira Aliakbarija.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI