Cro Cop za Novu TV: Ovo je definitivan kraj, ovako više nema smisla

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 10.11.2015 20:14h Autor:

Mirko Filipović na [email protected] TV

Mirko Filipović je gostovao u Dnevniku Nove TV, gdje je potvrdio kako je donio konačnu odluku o svom sportskom umirovljenju. Rekao je kako su ozljede presudile te kako više nema smisla trpjeti svu bol koju naporni treninzi donose.

Ova odluke je većinu fanova iznenadila ili čak šokirala, budući da se očekivao novi Mirkov uzlet, još nekoliko borbi te odrađivanje onoga za što su mnogi shvatili kako je ostao dužan sam sebi. Nova UFC epizoda je krenula prekrasnom epizodom protiv Gabriela Gonzaga, no upravo s tom borbom je krenulo ono zbog čega je došlo do ove odluke.

"Ozljede su presudile. Još od borbe protiv Gonzage vučem ozljedu tetive. Gonzaga mi je bio uhvatio nogu u polugu, ja sam se izvukao, ali ostale su posljedice. UFC mi je nudio borbu tijekom ljeta, ali nisam mogao prihvatiti jer sam sanirao ozljede", započeo je Mirko odgovorom na pitanje kako je došlo do ove odluke. Nakon toga je nastavio s onim što ga zapravo muči već dulje vrijeme:

"Također, imam stalne probleme s desnim koljenom, a kada koristim svoju "specijalku", odnosno lijevi hick kick, oslanjam se na tu nogu i rotiram to koljeno. Imao sam nekoliko operacija i ono mi stvara problema nakon svakog treninga. Kad vozim automobil moram stati i izaći, jer postane nepodnošljivo. Sve je to rezultat dugotrajnog bavljenja ovim sportom."

Kad je prihvatio borbu protiv Hamiltona, smatrao je kako je spreman upustiti se u pripreme te odraditi cijeli kamp potreban za uspješan nastup u ozbiljnoj borbi. Preko ljeta je odlazio u Munchen na terapije te je rekao kako je dobio dojam da mu je to pomoglo. No, finalni i najteži dio priprema ipak nije bio u stanju odraditi.

"Ja sam preko ljeta trenirao i radio na svemu osim hrvanja, jer sam jednostavno takav. Ne mogu bez treninga te ću i sada, nakon što se prestanem boriti s istima nastaviti, ali manjim intenzitetom.  Sad sam u završne pripreme doveo dva vrhunska hrvača, ali onda sam vidio da to neće ići. Ozljeda mi nije dozvolila, nisam mogao izbaciti hrvanje iz treninga. Kao što nisam mogao uzeti pauzu u trajanju od tri tjedna, kakvu su preporučili liječnici, jer bi to značilo da sam sve do borbe zapravo bez treninga, što nema smisla", dodao je.

Ipak, na njegovom licu se nije vidjela tuga. Vidi se samo da je dugo vagao ovu odluku, ali da je i siguran kako je ona prava. Vjerojatno je osjetio i olakšanje, jer nije bilo lako podnositi bolove, kao i odricati se nekih stvari, sve za nastup. Neke stvari u životu su ipak važnije.

"Ja sam srećom zdrav, mene samo muče mehaničke ozljede. Moram samo smanjiti intenzitet treninga. Ja sam bio dobro, ali čim su krenuli intenzivniji treninzi krenuli su i bolovi koji su bili prejaki. Onda sam shvatio da ovo više nema smisla", zaključio je, a onda je uslijedilo pitanje postoji li ipak šansa za neki povratak.

"Ovo je definitivan kraj, ja sam napunio 41 godinu. Moram priznati da mi je drago vidjeti podršku i to što su ljudi tako šokirani, jer je to dokaz da im nešto znači", rekao je uz zahvalu svim fanovima najbolji hrvatski MMA borac u povijesti i čovjek bez kojeg ne bi možda bilo niti MMA scene u Hrvatskoj, kao vjerojatno niti ovog portala.

Hvala mu i sigurno će nam nedostajati!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI