Cro Cop: UFC me iskoristio!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 15.11.2015 19:24h Autor:

Mirko Filipović još se jednom osvrnuo na nedavni završetak svoje karijere i posljednju aferu s dopingom zbog koje je suspendiran unatoč odlasku u mirovinu.

"Mislim da se digla velika halabuka oko ničega, to veze s dopingom nema. Ja sam pogriješio što sam bio naivan, pošten i glup što sam obavijestio UFC da sam uzeo terapeutske doze zbog ramena jer to koristi 95 posto boraca u određenoj fazi priprema", rekao je Mirko u velikom razgovoru za RTL televiziju.

Američka antidopinška agencija (USADA) je jučer objavila kako će postupak protiv Cro Copa provesti do kraja jer je pokrenut prije njegovog odlaska u mirovinu.

"UFC je potpisao ugovor s USAD-om, USAD-a je poslala upitnik i najavila svoj dolazak, nisam znao kada će doći, ali sam ih morao obavijestiti kada i gdje ću biti dok treniram", dodao je Cro Cop.

"Nikome štetu nisam napravio, ja sam rekao i tom čovjeku iz UFC-a, koji je zadužen za to: pa ti si svjestan da ja nemam nikakav benefit, nikakvu prednost! Ako želite, u ponedjeljak ću otići na testiranje, ako želi RTL ja ću se odazvati, idemo u Hrvatski olimpijski odbor da provedu testiranje, ja nemam apsolutno ništa u sebi", tvrdi se Filipović.

"Svjestan sam da dajem loš primjer ljudima, to je loše za zdravlje, opasno je uzimati dugotrajno količinu koja može dovesti do dijabetesa. Ima to i negativnih efekata, ali ja sam htio spasiti borbu. Nije mi lako nakon 20 godina reći odjednom dosta. Kad već odlazim, htio sam se barem pozdraviti u kavezu", dodao je Cro Cop.

Prozvao je i UFC zbog reakcije koja mu je dodatno otežala odlazak.

"Oni više nemaju interes za mene, iskoristili su me u negativnom kontekstu što su to potencirali. Čemu suspenzija ako sam rekao da više ne mogu, da ne mogu čekati novu borbu i bez te suspenzije. Trebali su to džentlmenski riješiti, nije mi baš svejedno, to je nepotrebna mrlja, ali život ide dalje", dodao je hrvatski borac i zaključio kako se više ne misli vraćati u ring.

"Sada nema smisla, puno sam dao ovom sportu, predugo sam u tome, malo sam i psihički zasićen treninzima", kaže Mirko.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI