Cro Cop "U Raljama dopinga": Kriv sam priznajem, ali nisam bio dopingiran! (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 12.11.2015 21:58h Autor:

Screenshot

Mirko Filipović se ponovno obratio javnosti preko svog službenog Facebook profila. Tema videa koji je ironično nazvan "Sa Cro Copom u krevetu u epizodi u Raljama dopinga" je top vijest svih svjetskih MMA medija – njegova suspenzija od strane UFC zbog možebitnog pada na doping testu. Cro Cop je, podsjećamo, u utorak objavio kraj karijere zbog kroničnih ozljeda nakon što je otkrio da ne može nastupiti u Koreji 27. studenog.

U videu Filipović zajedno sa svojim trenerom Stipo Drvišem detaljno opisuje kako je došlo do situacije da ga je UFC suspendirao prema nalogu Američke Anti Doping Agencije. Na kraju se ispričava svojim fanovima i navijačima te im se zahvaljuje na podršci.

"Kakva se halabuka oko ničega dignula. Samo sam sada kada sam izlazio iz kuće čekao Andriju Jarka da me zaskoči. Majko moja kakva se halabuka digla, ne bi ovoliko da sam 200 djece u školi ubio. Samo sam čekao Andriju Jarka da dođe. Ovo je katastofa", rekao je Filipović na početku dok je na kraju zaključio:

"Ispričavam se svima, ja nisam kriv. Da sam pogriješio – da, da sam odgovoran da. Ali s tim što sam uzeo nisam mogao imati nikakvu prednost naspram svog protivnika. Znam da sam pogriješio jer sam znao da je to supstanca na listi na zabranjenih. No to je kamilica u odnosu na pravi doping. Hvala svima na podršci, hvala mojim fanovima i prijateljima. Htio sam im ovo reći i zahvaliti se na mnogim porukama podrške."

_________________________

"Radi naših prijatelja, fanova i svih koji nas prate, evo o čemu se radi", krenuo je Cro Cop opisavši probleme s ozljedama koje su ga mučile zadnjih dana.

"Rješenje sam tražio u krvnoj plazmi. Čak sam nekoliko dana prestao hrvat jer sam mislio da ću to kompenzirati trčanjem, a neću puno izgubiti. Sugerirali su mi da probam uzeti hormon rasta. To jest nedozvoljena supstanca i ona se tretira kao doping", rekao je Filipović na što je Drviš dodao:

"To je tako, no svi ga koriste. Kada sam boksao u Hamburgu, tko god se ozlijedi su mu ga davali. Znači doktor preporuči. Ne u velikim količinama. "

Hrvatski borac je pojasnio o kakvoj se supstanci radi…

"Hormon rasta služi za regeneraciju tkiva, tetiva i ligamenata. To nije doping da ću ja dobiti na mišićnoj masi, na snazi i izdržljivosti. To radi testosteron, razni steoridi i anabolici…"

"Trebao sam uzeti terapiju koja je trajala 15 dana po četiri jedinice. To je jako malo. Samo da rame zaliječim i spasim. Ja sam znao da ako nema borbe u Seulu, za mene je gotovo. Već sam bio iscrpljen i umoran. Profesionalni body builderi uzimaju 20 jedinica. Ja sam uzeo malu tarapeutsku dozu da se samo zakrpam. I kada su došli me testirati, ja sam ostavio podatke kada sam kod kuće i znao sam da će doći.  Morao sam probati spasiti rame. Ja sam naivno, kada su došli ujutro dao sam im urin i krv. Da sam se skrivao ne bih se odazvao testiranju."

Cijeli video pogledajte na ovom LINK-.u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI