Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cro Cop suspendiran na dvije godine! | Fight Site

Cro Cop suspendiran na dvije godine!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 26.11.2015 14:06h Autor:

Mirko Filipović

Zbog kršenja anti-dopinških pravila, Mirko Filipović je i službeno suspendiran na dvije godine, objavila je Američka anti-dopinška agencija (USADA), a zatim i potvrdio UFC.

Podsjetimo, Cro Cop je prije nešto više od dva tjedna najavio odlazak u mirovinu zbog ozljede ramena koja mu je stvarala previše problema. Nedugo nakon toga, u javnost je izašla informacija kako je Filipović priznao nedozvoljeno korištenje hormona rasta (HGH) u terapeutske svrhe i tim ga je povodom UFC suspendirao.

Službeno priopćenje o cijelom slučaju stiglo je iz USADA-e.

"Mirko Cro Cop Filipović iz Zagreba, Hrvatska, sankcioniran je na dvije godine zbog kršenja anti-dopinških pravila. Filipović je priznao korištenje, namjeru za upotrebom i posjedovanje hormona rasta (HGH), nakon obavljenog testiranja 4. studenog u Zagrebu, Hrvatska. Na dan testiranja, prije objave bilo kakvih rezultata, Filipović je kontaktirao UFC i obavijestio ih da je koristio HGH. Zatim je i 9. studenog korištenje nedozvoljenih supstanci priznao USADA-i", poručili su iz Američke anti-dopinške agencije.

Kratko priopćenje na razvoj ove situacije stiglo je i iz UFC-a:

"UFC priznaje dvogodišnje sankcije koje su danas izdane Mirku Cro Copu od strane USADA-e zbog kršenja anti-dopinških pravila.

UFC je ranije ove godine angažirao usluge USADA-e, neovisne agencije, kako bi osigurao da se svi borci natječu u jednakim uvjetima, bez korištenja sredstava za poboljšanje performansi. UFC cijeni Cro Copovo priznanje korištenja zabranjenih supstanci i podržava potrebno sankcinioranje s namjerom kako bi se sport održao čistim.

U međuvremenu je Cro Cop, nakon karijere za pamćenje, najavio odlazak u mirovinu. UFC prepoznaje njegove uspjehe u MMA-ju i želi mu sve najbolje u budućnosti."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI