Cro Cop se vratio pobjedom u Saitami!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 25.09.2016 12:34h Autor:

Screenshot

Mirko Filipović vratio se u ring nakon godinu i pol pauze i drugog odlaska u mirovinu, i u legendarnoj Saitama Areni u prvom krugu Rizinovog Grand Prixa pobijedio korejskog borca Hyun Man Myunga submissionom u prvoj rundi.

Deset godina mlađi i deset kilograma teži Korejac nije stigao pokazati ništa, a Mirko ga je već na početku prve runde srušio u parter, kao što je uoči borbe i najavio, zaredao je nekoliko udaraca u glavu i ubrzo prisilio na predaju.

Odmah nakon pobjede Mirko je izazvao Wanderleija Silvu i pozvao čelnika Rizina u ring da mu službeno potvrdi tu borbu. Na oduševljenje fanova u dvorani, koji su ovacijama pozdravili Mirka i Silvu i odobrili borbu, ona je zakazana za 29. prosinac ove godine.

Prije Mirkove borbe sudarili su se Kazuyuki Fujita i Baruto Kaito, a pobjednik bi se trebao boriti s hrvatskim borcem u sljedećem krugu Grand Prixa.

Estonac je dobio prvu rundu, a u drugoj je Fujita krenuo u napad, sjajno ga pogodio koljenom, a onda srušio na koljena, no brzo se ustao. Fujita je imao velikih problema s golemim suparnikom koji ga je uhvatio u kutu i pogodio koljenom, vezao je par preciznih udaraca, Fujita uzvratio direktima, u klinču mu zadao seriju udaraca u tijelo. U posljednjoj minuti umorni Kaito je ipak zadržao prednost i slavio odlukom sudaca.

Najkraća borba večeri bila je i najsenzacionalnija. Charles “Krazy Horse” Bennett u samo sedam sekundi je nokautirao  već nakon prvih nekoliko udaraca. Nakon borbe izazvao je drugu MMA legendu koja čeka povratak i sve je pratila uz ringu, Wanderleija Silvu.

Češki borac Jiri Prochazka, prošlogodišnji finalist Rizin GP-a, vratio se u akciju pobjedom protiv Libanonca Marka Taniosa jednoglasnom odlukom sudaca nakon žestokog okršaja.

Daron Cruickshank pobijedio je Andyja Souwera stražnjim gušenjem.

U japanskom okršaju Erson Yamamoto porazio je Kizaemona Saigoa, koji je oduševio sjajnim letećim koljenom, podijeljenom odlukom sudaca.

U prvoj borbi glavnog programa Gabi Garcia je submissionom porazila bivšu igračicu američkog nogometa, dosad neporaženu Destanie Yarbrough.

 Rizin Grand Prix

Kron Gracie – Hideo Tokoro
Rena Kubota – Miyu Yamamoto
Mirko Filipović – Hyun Man Myung (Grand Prix)
Kazuyuki Fujita – Baruto Kaito (Grand Prix)
Andy Souwer – Daron Cruickshank Kizaemon Saiga – Asen Yamamoto
Jiří Procházka – Mark Tanios (Grand Prix)
Karl Albrektsson vs. Valentin Moldavsky (Grand Prix)
Amir Aliakbari – João Almeida (Grand-Prix)
Teodoras Aukštuolis – Szymon Bajor (Grand Prix)
Minoru Kimura – Charles ‘Krazy Horse’ Bennett
Kanako Murata – Kyra Batara
Gabi Garcia – Destanie Yarbrough

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI